Palazzo Gradenigo teslim edildi: Venedik Karnavalı'na denk geldi! “Güneştekin Art Refinery Venice” kapılarını sanat dünyasına açacak

Dünyanın en önemli sanat şehirlerinden biri olan Venedik'te Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreni yapıldı. Tören Venedik Karnavalı'na denk geldi. Öte yandan 2024’ün sonbaharında “Güneştekin Art Refinery Venice”in kapılarını sanat dünyasına açması bekleniyor.

Asırlardır süren Venedik Karnaval'ı dünyanın dört bir tarafından ziyaretçinin de ilgisini çekiyor. Rengarenk kostümler, çeşitli şovlar, danslar ve sabahlara kadar süren eğlencelerin arasında Venedik’in Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreni de gerçekleşti.

Yılda 40 milyona yakın ziyaretçi gelen, 365 günün tamamında kültürel faaliyetlerle dünyanın kültür ve sanat şehirlerinin en önemlilerinden biri olan Venedik’te bu yeni oluşum sanat çevrelerinde de heyecan yarattı. Teslim törenine bazı akademisyenler de katıldı. 

Palazzo Gradenigo teslim edildi: Venedik Karnavalı'na denk geldi! “Güneştekin Art Refinery Venice” kapılarını sanat dünyasına açacak - Resim : 1

GÜNEŞTEKİN VAKFI

Öte yandan 2024’ün sonbaharında “Güneştekin Art Refinery Venice”in kapılarını sanat dünyasına açması bekleniyor. 

Güneştekin Vakfı’nın desteklediği sanat merkezinde genç sanatçılara sergi ve tanıtım imkanı sağlanacak. Sanat merkezinde ayrıca dünyanın önemli sanat kurum ve vakıfları ile de işbirliği yapılacak. 

Sanat merkezinin Türkiye’nin kültür sanat politikalarına faydalı olması bekleniyor. 

HEYECAN YARATTI

Güneştekin Vakfı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Venedik’in Rönesans yapılarından Palazzo Gradenigo’nun devir teslim töreninin Venedik Karnavalı'na denk gelmesi bize büyük mutluluk oldu.

Asırlardır süren bu karnaval dünyanın dört bir tarafından ziyaretçinin de  ilgisini çekmekte. Rengarenk kostümler, çeşitli şovlar, danslar ve sabahlara kadar süren eğlenceler...

Yılda 40 milyona yakın ziyaretçi gelen, 365 günün tamamında kültürel faaliyetlerle dünyanın kültür ve sanat şehirlerinin en önemlilerinden biri Venedik.

Kültürel açıdan öngörülen kriterlere uygun yeterliliği aldıktan sonra Palazzo Gradenigo ile ilgili süreç hızlıca başladı bizim için.

Bu sanat olayı, Venedik’te sanat çevrelerinde de heyecan yarattı!

Anahtar devir teslim törenine, bazı akademisyenlerin katılımı da bizi son derece mutlu etti.

Bu önemli gelişmenin Türkiye’nin kültür sanat politikalarına faydası olacağına; kişisel tarihimde, devlet ve herhangi bir kurum desteği olmadan bu tarz önemli kültür olaylarını gerçekleştirilebileceğine de gördüm, başkalarına da ilham olacağını düşünüyorum.

Tahmininen 2024’ün sonbaharında “Gunestekin Art Refinery Venice” kapılarını sanat dünyasına açacak.

Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı da sağlanacak sanat merkezinde. Ayrıca, dünyadan önemli sanat kurum ve vakıflarıyla da işbirliği yaparak ortak programlar yapılacak burada.

Sanat dünyasına ufuk açması dileğiyle bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan mutluyuz.