Panama’da Squid Game temalı Cadılar Bayramı partisi kanlı bitti: 8 ölü

Panama’da Cadılar Bayramını kutlamak için düzenlenen Squid Game temalı partide 2 çete arasında çatışma çıktı. 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Son dönemin fenomen dizisi Squid Game bu sefer 8 kişinin hayatını kaybettiği çatışma ile gündemde. Güney Kore dizisindeki tema baz alınarak düzenlenen Cadılar Bayramı partisi kanlı bitti.

Panama’nın başkenti Panama City’de 29 Eylül Cuma günü erken saatlerde, Cadılar Bayramı'nı kutlamak için son dönemlerin popüler dizisi Squid Game’den esinlenilerek Santa Ana yakınlarındaki bir bowling salonunda parti düzenlendi. Partide 2 çete arasında çatışma çıktı.

Panama’da Squid Game temalı Cadılar Bayramı partisi kanlı bitti: 8 ölü - Resim : 1

Gece kulübündeki katliam nasıl oldu?

Olayın bir bowling salonunda meydana geldiği ve beş kişinin vurularak öldürüldüğü, yedi kişinin yaralandığı ve diğer üç cesedin yakınlardaki bir çöp konteynerinde bulunduğu belirtiliyor.

Saldırgan olay yerinde hayatını kaybetti

Savcı Rafael Boloyes saldırıyı başlatan kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 2 kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınan 2 kişiden 1’inin olayı başlatan kişinin kardeşi olduğunu açıkladı. Boloyes hayatını kaybeden kişinin, kardeşini korumak için silah kullandığını düşünüyor.

Polis Müdürü John Dornheim ise olaya karışan birkaç kişinin olduğunu ve bu kişilerin geçmiş olaylardan sabıka kayıtlarının olduğunu söyledi. 

Panama’da Squid Game temalı Cadılar Bayramı partisi kanlı bitti: 8 ölü - Resim : 2

Kalamar Oyunu ne anlama geliyor?

İngilizce'de veya İspanyolca konuşulan ülkelerde " The kalamar oyunu " olarak bilinen " Squid Game ", Lee Jung Jae , Park Hae Soo ve Wi Ha Joon'un başrol oynadığı bir dizidir ve bir grup insanın hikayesini anlatır. 17 Eylül'de yayınlanmaya başlayan Squid Game, Güney Kore'de umutsuzca borçlu bir grup insana odaklanıyor. Bu grup, önce ölümcül bir çocuk oyunları turnuvasına katılır, ancak daha sonra birçoğu geri dönmek için gönüllü olur çünkü oyunların hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları parayı kazanmak için tek şansları olabileceğini fark ederler.