Pandemide ceza ödeyenlere müjde! Bu sefer yüzleri gülecek

Tarih Mart 2020'yi gösterdiğinde tüm dünyada patlayan koronavirüs, ülkemizde de görülmeye başlamıştı. Çeşitli önlemlere uymayanlara ise ceza veriliyordu. Resmi Gazete'de yapılan duyuruya göre pandemide ceza ödeyenlerin paraları iade edilecek.

Pandemide ceza ödeyenlere müjde! Bu sefer yüzleri gülecek

Koronavirüs salgınından korunmak için çeşitli önlemler uygulanmıştı. Bunlardan birisi sokakta maskesiz dolaşma yasağıydı. Bir diğeri ise sokağa çıkma yasağına uymayanlardı. Para cezası kesilen vatandaşlar, paralarını tek tek alabilecek. Tahsil edilen para cezalarının iadesiyle ilgili başvuru formu Resmi Gazete'de yayımlandı.

CEZALARDAN VAZGEÇİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğde, koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.

İADE EDİLECEK

Tebliğde, salgının yayılmasını önlemeye dönük idari yaptırımlar kapsamında, aykırı fiiler nedeniyle tahsil edilen cezalarla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin 5 Nisan 2023 tarihli kararı hatırlatıldı. "Tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez" hükmünün Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.