Para sayma soruşturması genişletildi! tv100 iş insanı Hüseyin Köksal’ın ifadesine ulaştı

CHP’deki para sayma soruşturması genişliyor… Soruşturma kapsamında bu kez iş insanı Hüseyin Köksal ifade verdi… Köksal, tv100’ün ulaştığı ifadesinde, adı sık sık İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait medya A.Ş.’den aldığı ihalelerle gündeme gelen “Advertcity” şirketine ilişkin konuştu. “Şirketin ortaklarından biri kuzenim, diğer ortaklarını tanımıyorum” dedi, kendisinin şirketle bağının olmadığını savundu.

Para sayma soruşturması genişletildi! tv100 iş insanı Hüseyin Köksal’ın ifadesine ulaştı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma genişleyerek sürüyor. Bu kapsamda bu kez iş insanı Hüseyin Köksal ifade verdi. Köksal’ın ifadesine tv100 ulaştı.

Köksal, önce Hasan Hüseyin Şenyurt’un iddialarına ve dosyada adı geçen kişilere ilişkin konuştu. Şüphelilerinden Tuncay Yılmaz ve Fatih Keleş’le tanışıklarının çok eskiye dayandığını, Murat Kapki ve Ferhat Kapki ile arkadaş olduğunu belirtti. Dosyada adı geçen Ahmet Köksal’ın da amcasının oğlu olduğunu ifade etti. Köksal, kuzeninin, adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait medya A.Ş.’den aldığı açık hava ihaleleri ile sık sık gündeme gelen ve kısa sürede büyüyen “Advertcity” şirketinin ortaklarından biri olduğunu da söyledi. Şirketin diğer ortaklarını tanımadığını savundu. Köksal, “Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı olan Murat Ongun’u genel olarak basından tanırım. Birkaç defa kendisiyle karşılaştığımız ve oturmuşluğumuz vardır. Dilekçede adı geçen Emrah Bağdatlı da arkadaşımdır” dedi.

Köksal, hakkında, görüntülerde yer alan paraları aracıyla taşıdığı iddia edilmişti. Köksal, ifadesinde buna da yer verdi, “şirket şoförlerinden Servet Yıldırım’ın benim aracımla Serdal Taşkın’dan aldığı paraları Tuncay Yılmaz ve Fatih Keleş’e taşıdığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca iddia edildiği gibi benim Advertcity isimli şirketle resmi veya gayri resmi herhangi bir ortaklığım ve hissem bulunmamaktadır” diye konuştu.