Parfümün kalıcı olup olmadığını anlamak için şişede yazan 3 harfe dikkat edilmeli!

Parfüm seçerken, kalıcı olup olmadığı en çok merak edilen konulardan biridir. Bunun için dikkat edilmesi gereken önemli bir detay var. Şişenin altında yazan EDT, EDP ve EDC şeklinde 3 harfli kısaltmalar tüketiciye önemli detaylar sunuyor.

Parfümün kalıcı olup olmadığını anlamak için şişede yazan 3 harfe dikkat edilmeli!

Parfümde kalıcı bir koku seçimi, çoğu tüketicinin öncelikleri arasında yer alabiliyor. Yaz aylarında tazeleyici bir koku tercih edilebilirken, kış aylarında daha şekerli esanslar ön plana çıkabiliyor. Ancak hangi seçim olursa olsun her ikisinde de kalıcı kokuyu bulabilmek tercihlere yön verebiliyor. Bu noktada şişenin altında yazan 3 harfli kısaltmalar tüketiciye önemli detaylar sunuyor. 

Parfümün kalıcı olup olmadığını anlamak için şişede yazan 3 harfe dikkat edilmeli! - Resim : 1

İşte, parfüm seçiminde kokunun kalıcılığını da vurgulayan o kısaltmalar;

Piyasada satılan orijinal ya da standartlara göre üretilen parfümlerde, şişenin altında parfümün türü yazmaktadır. EDT, EDP, EDC olarak kısaltılan bu parfüm türleri, parfümün içerisinde yer alan esans miktarı hakkında tüyo verir. Daha yoğun koku sağlamaları dolayısıyla bu seçenekler arasında EDT ve EDP genellikle daha popüler olanlarıdır. Ancak yine de kullanım amacı ve türüne göre tüm seçenekler tüketici tarafından tercih edilebilmektedir. 

Parfümün kalıcı olup olmadığını anlamak için şişede yazan 3 harfe dikkat edilmeli! - Resim : 2

EDT

EDT, parfüm dünyasında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. EDT, parfümün orta konsantrasyonunu ifade eder. Genellikle %5 ila %15 arasında uçucu yağ içeren bir parfüm çözeltisidir. EDT'ler genellikle ferahlatıcı ve hafif kokulara sahiptir. Koku, uygulandıktan sonra birkaç saat boyunca kalıcı olabilir, ancak daha düşük bir konsantrasyona sahip olduğu için EDT'nin etkisi daha kısa sürebilir.

EDP 

EDP, EDT'ye göre daha yüksek bir konsantrasyona sahip olan bir terimdir. Genellikle %15 ila %20 arasında uçucu yağ içeren bir parfüm çözeltisidir. EDP, daha yoğun ve kalıcı bir koku sunar ve EDT'ye göre daha uzun süre dayanabilir. Uygulandıktan sonra birkaç saat veya hatta birkaç gün boyunca kokusu algılanabilir.

EDC 

EDC, diğer ikisine göre daha düşük bir konsantrasyona sahip olan bir terimdir. Genellikle %2 ila %5 arasında uçucu yağ içeren bir parfüm çözeltisidir. EDC'ler, hafif ve ferahlatıcı kokulara sahiptir. Koku, uygulandıktan sonra birkaç saat boyunca kalıcı olabilir, ancak EDT veya EDP kadar uzun süre dayanmaz.