Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi! Filenin Sultanları yurda döndü

Japonya’daki 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Eleme maçlarında 7’de 7 yaparak olimpiyatlara katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, yurda döndü.

Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi! Filenin Sultanları yurda döndü

FIVB Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası’nı kazanan "Filenin Sultanları", Japonya'da oynanan sezonun son organizasyonu 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru'yla mücadele etti.

Porto Riko'yu 3-0, Bulgaristan'ı 3-0, Peru'yu 3-1, Arjantin'i 3-1, Brezilya'yı 3-0, Japonya'yı 3-1 ve Belçika'yı 3-0 yenerek yedide yedi yapan milli takım, organizasyonu ilk kez yenilgisiz lider tamamlayarak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi! Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 1

Milli takım, FIVB Milletler Ligi (6), CEV Avrupa Şampiyonası (9) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda (7) oynadığı 22 maçı da kazanarak kırılması zor bir rekora imza attı.

YURDA DÖNDÜLER

Tarihi başarılar elde eden ve son olarak olimpiyat vizesi alan Filenin Sultanları, Japonya’dan tarifeli uçakla THY seferiyle yurda döndü. Tüm kafilenin seyahati Business Class'ta gerçekleşti.

Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi! Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 2

Uçuşta, Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar'a THY Japonya Müdürü Ahmet Tuğcu tarafından tebrik çiçeği verildi.

Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi! Filenin Sultanları yurda döndü - Resim : 3

Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Bir yılda 3 turnuvada, 3 şampiyonluk elde ettik. Bu ülke için çok önemli bir gurur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Uzun bir maratondu. Son topa kadar mücadele ettiler ve ülkenin gururu oldular. Artık hedefimiz Olimpiyat'ta madalya almak. Bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

SANTARELLİ: “HEDEFİMİZE ULAŞTIK BU EKİPLE GURUR DUYUYORUM”

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ise, "Bu güzel yaz için gerçekten çok mutluyum. Hedefimize ulaştık. Harika bir yaz oluyor bizim için. Bu ekiple gurur duyuyorum. Ama gerçekten çok yorgunuz. Çok az dinlenme süremiz vardı. Şu anda söyleyebileceğim tek şey çok mutlu olduğumuz" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYATLARDA MADALYANIN RENGİNİ KONUŞMAK İSTİYORUZ"

Takım Kaptanı Eda Erdem şunları kaydetti:

"Hedeflerimize ulaştık. Çok mutlu ve huzurluyuz. Bu ülke olarak hepimizin onur duyduğu başarılar oldu. Takım arkadaşlarıma, teknik ekibe ve federasyona teşekkür ediyorum. Her bir birey bu takımda, bu yazı unutulmaz kıldı. Önümüzdeki yazı da sabırsızlıkla bekliyoruz. Artık hedef çok daha yüksek. Olimpiyatlarda madalyanın rengini konuşmak istiyoruz.

Heykelimin dikileceğini giderken yolda öğrendim. Kulübümüzün efsaneleri arasında anılmak, benim de heykelimin yapılacak olması benim için çok büyük bir mutluluk, gurur kaynağı. Başkanımız konuşurken gözlerim dolu dolu, büyük bir mutlulukla dinledim. Çok mutluyum. Sanırım kendimi ölümsüzleştirdim. Daha doğrusu kulübüm ve taraftarlar bunu bana layık gördü. Buradan da tekrar hem kulübümüze, başkana, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Beni dünyanın en mutlu insanı yaptılar."