Paris'te büyük ödül Türkiye'nin! 'Aylan Bebek' filmi Paris Film Festivali’nde birinci oldu

Bodrum sahiline cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin anısına hazırlanan "Aylan Bebek" filmi, Paris Uluslararası Film Festivali'nde birinci oldu. Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Talat Atilla, "Bu filmi Filistinlilere adıyorum." dedi.

Bodrum sahiline cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin anısına hazırlanan "Aylan Bebek" filmi, Paris Uluslararası Film Festivali'nde birinci oldu. 42 filmle yarışan "Aylan Bebek",  "Paris Uluslararası Golden Dove - Altın Güvercin" ödülünü kazanarak en iyi uzun metrajlı film seçildi. Yönetmenliğini Ömer Sarıkaya, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu ise gazeteci Talat Atilla yaptı. Filmde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da rol aldı. Aydın ve Bodrum Belediyelerinin de katkı verdiği filmde, tanınmış oyuncu Wilma Elles, kısa süre önce vefat eden Mike Mitcell, Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat da oyuncular arasında yer aldı.

"BU FİLMİ FİLİSTİN’DE KÜRESEL AKLIN SOYKIRIMA TABİİ TUTTUĞU FİLİSTİNLİLERE ADIYORUM"
Atilla “Aylan bebekler ölmesin, canlılar ölmesin, Filistin’de ve dünyanın hiçbir coğrafyasında insanlar ölmesin. Biz önce finale kaldık çok sayıda filmin arasından. Filme emek verenler, siyasetçilerin oynamış olması ve tüm bunlar filmin konusuna karşı jüri direnemedi ve bu hakkı teslim etmek zorunda kaldılar. Filmin gelirini mazlum ve masumlara özellikle çocuklara dağıtmak için tertip ettik. Bu filmin birde ilki var belki sinema tarihinde bir ilk, ilk defa görevdeki bir İçişleri Bakanı ile iktidar partisi ve CHP‘nin genel başkan yardımcılarını oynattık. Bu filmin siyasetçilere, sokaktaki insanlara yeni bir vizyon ve bakış açısı getirmesini temenni ediyorum. Filmin önemli bölümünü Bodrum’da çektik, Wilma Elles‘i Almanya’dan getirdik. Arkadaşlarla teknik ve montajda yardımcı oldular tamamen amatör ruhla yaptık. Bu filmi Filistin’de küresel aklın soykırıma tabii tuttuğu Filistinlilere adıyorum. Bu soykırıma yardım ve yataklık yapanlarında suratına çarpıyorum." ifadelerine yer verdi.