Paşinyan'dan beyaz bayrak! "Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamaya hazırız"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yıl sonuna kadar barış imzalamaya hazır olduğunu açıkladı. Paşinyan, olası bir barış anlaşmasının imzalanması halinde, Azerbaycan vatandaşlarının güvenliğini garanti edeceğini belirtti.

Paşinyan'dan beyaz bayrak! "Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamaya hazırız"

Ermenistan-Azerbaycan arasında yıllardır süren Dağlık Karabağ Bölgesi ile ilgili gelinen son noktada Azerbaycan geçtiğimiz az bölgeye antiterör operasyonu düzenlemiş, operasyon sonucunda 30 yıldır Ermenistan desteği ile Ermeniler tarafından yönetilen Karabağ'da 120 bin civarı etnik Ermeni'nin çoğu Ermenistan'a dönmüştü.

PUTİN BARIŞ SAĞLANABİLİR DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her iki tarafın da iyi niyet göstermesi halinde Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşmasına varılabileceğine inandığını söyleyerek, ortak sınır üzerinde bir anlaşmaya varmanın kolay olduğundan bahsetmişti.

BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMAYA HAZIRIZ

Son olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın yıl sonuna kadar Azerbaycan ile bir barış anlaşması imzalamaya hazır olduğunu ve topraklarındaki tüm Azerbaycan vatandaşlarının güvenliğini garanti edeceğini söyledi.