Pazara çıktığınızda tezgahın üzerinde görürseniz hiç şaşırmayın. Şaka değil boyutu gerçek

Balıkesir'de çiftçilik yapan Mehmet Sırlan’ın yetiştirdiği karpuz büyüklüğündeki kiloluk patlıcanlar pazara gidenlerin dikkatini çekiyor. Vatandaşlar patlıcanı önce oyuncak sanıyor ancak daha sonra gerçek olduğunu anlıyorlar.

Pazara çıktığınızda tezgahın üzerinde görürseniz hiç şaşırmayın. Şaka değil boyutu gerçek

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çeşitli sebzeler yetişiyor. Balıkesir'de yetişen bir patlıcan da herkesi şaşkına uğrattı. 

Burhaniye'ye bağlı Kızıklı Mahallesi'nde oturan 66 yaşındaki Mehmet Sırlan’ın ürettiği karpuz büyüklüğündeki kiloluk patlıcanlar ilgi görüyor. Ürettiklerini pazarda satan 3 çocuk babası Sırlan; domates, biber ve salatalık gibi ürünler de yetiştirdiğini söyledi.

SEBZE FİDELERİNİ DE KENDİSİ YETİŞTİRİYOR 

Sebze fidelerini de kendisinin yetiştirdiğini anlatan Sırlan, “Gençliğimden beri çiftçilik yapıyorum. Ürettiklerimi de pazarda satıyorum. Patlıcanlarım ortalama bir kilo gelmektedir. Patlıcanlar iriliğinin yanı sıra çok da lezzetli. O yüzden ilgi görmektedir. Kilosunu 10 liradan satıyorum. Ayrıca, domates, biber ve salatalık gibi ürünler de yetiştiriyorum. Günümüzde çok üretmek lazım. Ben de üretmeye gayret ediyorum” dedi. 

Pazara çıktığınızda tezgahın üzerinde görürseniz hiç şaşırmayın. Şaka değil boyutu gerçek - Resim : 1