Pedofil suçlusunun davasından ABD'yi şok eden isim de çıktı! Eski Başkan listede

ABD, pedofil ve insan kaçakçılığından suçlanan, cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein davasında eski Başkan Bill Clinton'ın adının listede çıkmasıyla çalkalanıyor. Eski başkanın da "John Doe 36" koduyla mahkeme kayıtlarına gireceği aktarıldı.

Pedofil suçlusunun davasından ABD'yi şok eden isim de çıktı! Eski Başkan listede

ABD'nin ünlü iş insanlarından biri olduğu dönemde genç kadınları fuhuşa zorladığı, taciz, tecavüz ve insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra New York'ta tutulduğu cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein davasında yeni gelişmeler yaşanıyor... 

Bu yılın ilk günlerinde kamuoyuna açıklanması beklenen mahkeme tutanaklarına göre Epstein ile bağlantılı olduğu belirtilen isimlerden biri de ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton olacak.

Sözcü'nün aktardığına göre, çok sayıda üst düzey ismin davada ifade vermesi beklenirken 77 yaşındaki eski başkanın da "John Doe 36" koduyla mahkeme kayıtlarına gireceği aktarıldı.

Reşit olmayan genç kızlarla cinsel ilişkiye giren Epstein, çok nüfuzlu üst düzey isimlerle yakın arkadaşlık yapmıştı. Epstein'in yakın olduğu isimler arasında Donald Trump, Bill Gates ve İngiliz kraliyet ailesinden Prens Andrew gibi isimler vardı. 

CLINTON'A SUÇLAMA YÖNELTİLMEMİŞTİ

Clinton'ın isminin belgelerde 50'den fazla kez geçtiği belirtilirken belgelerde Clinton'ın yasa dışı bir şey yapıp yapmadığına dair bir bilgi ise henüz yok. Epstein'e suçlama yönelten ve tecavüze maruz kaldığını söyleyen Virginia Giuffre isimli kadın, Clinton'a bir  suçlama yöneltmemişti. 

Giuffre, "Clinton ile Epstein'in Karayipler'deki adasında tanışmıştım" demişti. Fakat Epstein'in en güvendiği isimlerin başında gelen ve bir süredir tutuklu olan Ghislaine Maxwell iddiaları yalanlamıştı.

117 İSİM BİÇKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Clinton ve Epstein 2000'li yılların başında bir araya gelmiş ve 2022 yılında Clinton, Epstein'in özel jetini bazı Afrika ülkelerinde insani yardım yapmak için kullanmıştı. Fakat soruşturma açılmadan önce Clinton, Epstein ile bağını kesmişti. 

2019 yılında Epstein, çocukları kullanarak seks ticareti ve insan kaçakçılığı yapma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Mahkeme belgelerinde ayrıca Epstein ile bağlantılı olan 177 kişinin isminin de yer aldığı ve bu isimlerin de birkaç gün içerisinde yayınlanacağı kaydedildi.