Peki Türkiye ne kazandı?

Cumhurbaşkanı’nın “Esad’la görüşme olabilir. Siyasette küskünlük olmaz. Eninde sonunda adımlarımızı atarız” açıklamasına hemen hemen kimse karşı çıkmadı.

Karşı çıkmadı ama tartışmalar da sürüyor.

“Peki görüşmek için niye bu kadar zaman kaybedildi” diye soranlara, “Siyaset böyle bir şey. Zamanı geldi, artık görüşülebilir” şeklinde yanıt veriliyor.

Peki bu zamana kadar aksi görüşte olanlara neden böyle baskı yapıldı?

Bir süre öncesine kadar, Suriye ve liderine aynı tonda ve koro halinde hakaret etmeyenlere neredeyse vatan haini muamelesi yapılıyordu. Tüm bunları yapanlar, hem de acımasızca her türlü hakareti edenler, süreci sorgulayanları, “Barışa karşı çıkmakla” suçluyor.

Aynı durum Sisi ile ilişkiler için de geçerli. Hatta yerel seçimde iktidar partisine verilmeyen oyların Sisi'ye gideceğini söyleyenler bile çıktı.

Aynı Sisi, kendisine sırt çeviren ve hiçbir koşulda görüşme sağlanmayacağını açık açık söyleyen, uluslararası toplantılarda aynı masada bile oturmayan Türkiye’ye karşı, Ege ve Akdeniz’de çok zor duruma düşüren anlaşmalara imza attı.

Aradan bunca zaman geçti ve şimdi her iki ülkeyle de görüşmenin yolları aranıyor.

Bu durumda şu soruya yanıt verilmesi gerekmez mi?

Her iki ülke liderini şeytanlaştırmak ve hakaret üzerine hakaret etmek Türkiye’ye bu zamana kadar ne kazandırdı?

ÇALIŞANA KOL SAATİ

Son zamanların en çarpıcı haberini bu sayfalarda Barış Yarkadaş kaleme aldı. Ziraat Bankası’nın emektâr çalışanlarına dağıttığı kol saatleri.

Barış’ın haberine göre, Ziraat Bankası 10 yıl ve üstü çalışanlarını ödüllendirdiği saatler için, 300 milyon (belki daha fazla) para ödemiş.

Saatlerin AK Parti’ye yakın bir firmadan alındığı da yine iddialar arasında.

Bankanın bu konularda ne açıklama yapacağını ben de merakla bekliyorum.

Fakat Barış Yarkadaş’ın yazısında beni çok daha fazla etkileyen, çok sayıdaki banka çalışanının hediye saatleri internetten satışa çıkarması.

Çünkü birçok banka çalışanı geçinemiyor. Birçoğu hayat pahalılığından muzdarip ve geçim derdinde.

Barış Yarkadaş’ın normal koşullarda kıyamet koparması ve banka yönetiminin açıklama yapması gereken haber çok önemli.

Fakat en az onun kadar önemli olan bir başka konu, geçim derdindeki banka çalışanlarına sadece kol saati düşmesi.