Pele mezarında ters dönecek! Yapılan figürü görenlerin nutku tutuldu: “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey”

Brezilyalı futbol efsanesi Pele için yapılan figür, görenleri şaşkına çevirdi. Sosyal medyada söz konusu figürle ilgili çok sayıda yorum yapılırken bir kullanıcı, “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey” dedi.

Pele mezarında ters dönecek! Yapılan figürü görenlerin nutku tutuldu: “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey”

O zamanlar binlerce yas tutan kişi, ikonun kanserle savaşının ardından cenazesinden önce son bir veda etmek için Santos futbol stadyumunda sokakları doldurdu.

DÖRT AY SONRA ONURLANDIRILDI 

Ölümünden dört ay sonra, eski golcü tuhaf bir şekilde yeniden onurlandırıldı.

Cumartesi günü Retro ve Sport Recife arasında oynanan Campeonato Pernambucano finalinin ilk ayağındaki başlama vuruşundan önce Pele için yapılan figür sahaya çıkarıldı.

Pele mezarında ters dönecek! Yapılan figürü görenlerin nutku tutuldu: “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey” - Resim : 1

ÜRKÜTÜCÜ GÜLÜMSEMEYLE SAHAYA ÇIKTI

Hem oyuncular hem de yetkililer alkışlarken devasa bir Pele figürü ürkütücü bir gülümsemeyle sahaya çıktı.

Tribünlerden tezahürat yapan seyirciler de buna bayıldı. Figür, Brezilya temalı bir süper kahraman pelerini ve pantolonun uçuş alanının etrafındaki büyük bir boşlukla tamamlandı.

Pele mezarında ters dönecek! Yapılan figürü görenlerin nutku tutuldu: “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey” - Resim : 2

YORUM YAPANLAR ELEŞTİRDİ

Figürün Pele’yi korkutucu şekilde temsil ettiğini düşünenler çok sayıda yorum yaptı.

Bir kişi, "Haftalarca gözlerimi kapattığımda o yüzü göreceğim" diye tweet attı.

Bir başkası şöyle yazdı: "Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey."

Bir destekçi, "Pele'nin de isteyeceği şey buydu" dedi.

Bir başkası daha sonra şöyle yazdı: "İnsanları işlerini kaybetmeleri için çağıracak biri değilim ama bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenlerin kovulması gerekiyor."

Pele mezarında ters dönecek! Yapılan figürü görenlerin nutku tutuldu: “Bu gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en korkunç şey” - Resim : 3