Pençe Harekatı'nda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi

Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe Harekatı'nda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatın başladığı günden bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19'a yükseldi.

Pençe Harekatı'nda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, 27 Mayıs'ta başlayan harekata ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde yürütülen Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Zap bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler vuruldu.

Komandolar, Hakurk bölgesinde örgüte ait sığınak ve barınakların yanı sıra, tespit edilen tuzaklı ve uzaktan kumandalı EYP’ler ile mayınları da imha etmeye devam ediyor.

 

Operasyonlarda PKK’lı teröristlerce bölgeye önceden yerleştirilen EYP ve mayınlar da bir bir tespit ediliyor.

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlayan Pençe Harekâtı planlandığı gibi başarılı şekilde sürüyor.

Harekatta 4 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtilen bilgilendirmede, böylece şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 19 olduğu bildirildi.

Öte yandan, Bakanlık, Pençe Harekatı'na önemli destek sağlayan ATAK taarruz helikopterinin, yaptığı atışlarla teröristlerin doçka mevzisini imha ettiği anların görüntüsünü paylaştı.

Öte yandan Pençe Harekatı kapsamında Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında, PKK'nın silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullandığı hedeflerin de imha edildiği açıklandı.

2 şehit var

"Pençe Harekatı" kapsamında ilk kez yerli ve milli olan "Bora" füzesi kullanıldı. Öte yandan dün  el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan 2 asker şehit olmuştu.