7 terörist daha etkisiz hale getirildi!

Pençe Harekatı kapsamında, Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler vuruldu, 7 terörist daha etkisiz hale getirildi.

7 terörist daha etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada 'Pençe Harekatı ile koordineli olarak, Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler vuruldu, 7 terörist daha etkisiz hale getirildi.' ifadeleri kullanıldı.

 Milli Savunma Bakanlığı ayrıca Pençe-2 Harekâtı’nda 5 odalı, girişi ve çıkışı ayrı olan bir mağara tespit etti. 

Mağarada bulunan bir Milan tanksavar füzesi, 7 adet 81 mm.lik havan mühimmatı, 20 adet AK-47 mühimmatı, bir drone, iki kutu hazır basmalı, uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, İnfilaklı fitil, 23 adet gaz maskesi ve örgütsel dökümanlar ile bir kamyonet imha edildi.

7 terörist daha etkisiz hale getirildi! - Resim : 2

Başka bir bölgede ise tespit edilen ve aktif olarak kullanıldığı anlaşılan 12 sığınakta; iki el telsizi, 20 kg. amonyum nitrat, sekiz kullanıma hazır EYP, bir el bombası, piyade tüfeği ve makineli tüfek mühimmatları, iki lazerle mesafe ölçüm cihazı, dört el dürbünü, 70 fıçı benzin, 50 fıçı mazot bulundu ve imha edildi.