Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerin mağaraları tek tek imha edildi! 'Cehennem Tepesi' başlarına yıkıldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) 17 Nisan 2022'de başlatılan Pençe-Kilit Harekâtı ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı. Düzenlenen çok sayıda operasyonla birlikte bugüne kadar 506 terörist etkisiz hale getirildi, 575 sığınak ve mağarayı imha edildi.

Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerin mağaraları tek tek imha edildi! 'Cehennem Tepesi' başlarına yıkıldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır güvenliğini sağlamak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen harekât başarıyla sürüyor.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlar neticesinde ülke sınırlarını terör tehdidinden uzak tutan Mehmetçik, harekât kapsamında bugüne kadar 506 teröristi etkisiz hale getirdi, 575 sığınak ve mağarayı imha etti. Operasyonlarda ayrıca 2 bin mayın/el yapımı patlayıcı, 1182 silah ve 538 bin 413 adet mühimmat ele geçirildi.

Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerin mağaraları tek tek imha edildi! 'Cehennem Tepesi' başlarına yıkıldı! - Resim : 1

BÖLGEDEKİ MÜCADELE GÖRÜNTÜLENDİ

TSK'nın terörle mücadelesini yerinde görüntülemek isteyen basın mensupları da, Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda Pençe-Kilit Harekatı'nın düzenlendiği bölgeye gitti. Ankara'dan Hakkari'ye gelen gazeteciler, 2 bin 50 rakımlı Gezgin Tepe ile 2 bin 300 rakımlı Geyik Tepe üs bölgelerindeki mücadeleyi görüntüledi.

2’nci Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Albay Ercan Şen, harekatın yapıldığı bölgede açıklamalarda bulundu. Teröristlerin, 'Kimsenin giremeyeceği, girse de çıkamayacağı' iddiasıyla 'Cehennem Tepesi' olarak adlandırdıkları Meluni Dağı'nda teröristlerin kullandığı 47 mağara ve sığınağın tespit edildiğini belirten Şen, söz konusu bölgede 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 2 teröristin de teslim olduğunu söyledi.

Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerin mağaraları tek tek imha edildi! 'Cehennem Tepesi' başlarına yıkıldı! - Resim : 2

“BÖLGE ADETA KİLİTLENDİ”

Daha önce sözde Avaşin bölgesinde Pençe-Yıldırım, sözde Metina bölgesinde Pençe-Şimşek harekatlarının yapıldığını hatırlatan Şen, "Pençe-Kilit Harekatının da düzenlenmesiyle bu bölge adeta kilitlenmiş ve emniyet altına alınmıştır. Pençe-Kilit Harekatı öncesi Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye tanksavar, havan, füze, roket, keskin nişancı, dron ve maket uçakla 900'ün üzerinde taciz ve sabotaj gerçekleştirilmiştir. Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları bertaraf etmek, sınır hattının emniyetini sağlamak maksadıyla 17 Nisan 2022'de başlayan Pençe-Kilit Operasyonu ile tüm terör inlerine girilmiş, mağara ve inleri teröristlerin başlarına yıkılmıştır. Kahraman komandolarımız bu bölgenin emniyetini almış ve halen operasyonlara devam etmektedir. Neticede 'Girilemez' denilen her yere girdik, 'Ulaşılamaz' denilen her noktaya ulaştık" dedi.