Pensilvanya’daki S 400’ü ne yapacağız?

NATO müttefikimiz ABD, patriotlar konusunda bize dirsek göstermedi mi? Bir diğer NATO üyesi Yunanistan yine Rus yapımı olan S 300’leri alırken ortalık süt liman, biz S 400 almak isteyince ortalık yangın yeri!

Hadsiz bir şekilde parmak sallamalar, geçmişteki gibi tehditkar mektuplar göndermeler, F 35’lerle ilgili, pilotlarımızın eğitimini durdurmak gibi, saçma sapan tasarruflar… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Fütursuzca bütün bunları yapan sözde müttefikimiz ABD’den bugüne kadar olumlu bir adım gördük mü?

Cevap, kocaman bir Hayır!

Tam tersine Türkiye’ye 15 Temmuz gibi bir geceyi yaşatmış terörist başı hala Pensilvanya’daki ininde himayelerinde yaşıyor. Bu ülkenin bakanı aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen Sam Amca’yı ikna etmek için delil götürüyor. Pensilvanya’daki şarlatanın militanları ABD’de ellerini kollarını sallayarak geziyor, Türkiye’ye yönelik tehditler savuruyor. Hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde bu ülkenin bir kamu bankasının genel müdür yardımcısı tutuklanıyor. İlgili bankamızla ilgili ne tür bir karar verecekleri de meçhul. Bir diğer yandan 40 yıldır mücadele ettiğimiz PKK terör örgütüne verdikleri açık destek de ortada.

Sen benim ülkemin güney sınırına terör ordusu yerleştirme hevesinde olacaksın, binlerce kilometre öteden gelip bölgemizde yeni stratejiler dizayn edeceksin, biz bu oyunu bozmak için yeni hamleler geliştirdikçe kalkıp tehditler savuracaksın…

Dert çok açık ortada! Bölgenin iki büyük ülkesi Türkiye ve Rusya oyunu bozacak adımlar attıkça ses okyanus ötesinden geliyor…

Artık yok öyle yağma ne Türkiye eski Türkiye, ne hesaplar eski hesap!

Öyle elini kolunu sallaya sallaya istediğini yapmana izin yok artık bu bölgede. Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda yapması gerekenleri yapar, atması gereken adımları atar.

Sen önce müttefikliğin gerektirdiği şartları yerine getir, sonrasına bakarız!