Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar

E-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilen "ad ve soyad değişikliği" başvuruları 24 Aralık'a kadar uzatıldı. Gülünç bulunduğu, genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle yüz binlerce kişi ad ve soyad değişikliği başvurusu yaptı. İşte en çok değiştirilen isimler ve soyisimler...

Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklamasına göre, ad ve soyad değişikliği başvuruları 24 Aralık'a kadar uzatıldı. E-Devlet üzerinden de yapılabilen başvurular sayesinde vatandaşlar, mahkeme kararı aranmaksızın adını ve soyadını değiştirebiliyor. Peki, uygulama sayesinde en çok değiştirilen soyisimleri ve isimler hangileri? Türkiye'de en çok kullanılan adlar ve soyadları neler? İşte detaylar...

Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar - Resim : 1

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE AKIN ETTİLER

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada geçtiğimiz kasımda yapılan açıklamada yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan, toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadlarının, il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine olanak sağlayan uygulamadan vatandaşların 6 Aralık 2022 tarihine kadar faydalanabileceği belirtilmişti.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022'ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceğini bildirdi.

Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar - Resim : 2

Vatandaşlar bugüne dek ad ve soyadı değişikliği uygulamasına yoğun ilgi gösterdi.

İl ve ilçe idare kurulu kararıyla ad soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişinin soyadını, 134 bin 818 kişinin ise adını değiştirdiği bildirildi.

Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar - Resim : 3

Vatandaşlar tarafından en çok değiştirilen adlar arasında "Yunis, Memet, Rabiye, Hava, Esme, Ümüt, Sümeyya, Firdes, Perişan, Sadet" yer aldı.

En çok değiştirilen soyadları ise "Aydin, Çakal, Çinar, Çoşkun, Dalkıç, Deli, İşik, Kahriman, Kör, Satılmış, Top, Turğut, Uğuz" oldu.

Perişan, Yunis, Çakal, Kör, Satılmış... Yüz binlerce kişi başvurdu! İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar - Resim : 4

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin taşıdığı "Yılmaz" Türkiye'de en çok kullanılan soyadı oldu.

"Yılmaz" soyadını sırasıyla "Kaya" ve "Demir" takip ediyor. En çok bulunan diğer soyadları ise Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir olarak kayıtlarda dikkati çekiyor.