Pervez Müşerref kimdir? İşte Pervez Müşerref'in hayatı!

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hayatını kaybetti. 79 yaşındaki Pervez Müşerref'in bir süredir Dubai'deki bir hastanede tedavi gördüğü ve burada yaşamını yitirdiği duyuruldu. Pervez Müşerref ölümü sonrasında hakkında bilinmeyen Beşiktaş detayı ise merak konusu oldu. Peki, Pervez Müşerref kimdir, neden öldü? Pakistan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref hakkında bilinmeyen Beşiktaş detayı ve hayatı hakkında merak edilenler…

Pervez Müşerref kimdir? İşte Pervez Müşerref'in hayatı!

Pakistan eski devlet başkanı Pervez Müşerref’in öldüğü bildirildi. 79 yaşındaki Pervez Müşerref'in Dubai'deki bir hastanede tedavi gördüğü ve burada yaşamını yitirdiği duyuruldu.

PERVEZ MÜŞERREF KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Pakistanlı asker ve siyasetçi olan Pervez Müşerref, 1943 yılında dünyaya geldi. Pervez Müşerref darbeyle göreve gelerek 1999-2002 yılları arasında Pakistan başbakanı ve 2001-2008 yılları arasında Pakistan cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.

2007'de görev süresinin uzatılması isteğine karşı çıkılmasının ardından Müşerref, anayasayı askıya aldı ve olağanüstü hal ilan etti.

Bir sene sonra, meclise görevden alınması için sunulan tasarının ardından istifasını veren Pervez Müşerref hakkında, 2013'te anayasayı ihlal ve vatana ihanet suçundan dava açıldı. Bu tarihten beri sürekli yeniden görülen ve ertelenen dava 17 Aralık'ta sonuçlanmış ve Müşerref idam cezasına çarptırıldı.

Yüksek Mahkeme, Pervez Müşerref iktidarda olduğu esnada ülkede iki defa anayasayı askıya aldığı gerekçesiyle siyasetten ömür boyu men etti.

79 yaşındaki Müşerref, kalp ve karaciğer yetmezliğine yol açan amiloidoz hastalığı ile mücadele ediyordu.