Borsa yükselir mi, düşer mi? Ünlü ekonomist açıkladı

Haftalardır rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da yatırımcı "Borsa İstanbul'da yükseliş sürer mi? Borsa yükselir mi, düşer mi?" sorusuna yanıt arıyor. Ünlü ekonomist Murat Sağman, 3 milyonu aşan yatırımcı için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

Borsa yükselir mi, düşer mi? Ünlü ekonomist açıkladı

Sagam Strateji Danışmanlık Kurucusu Murat Sağman Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin (GAGİAD) düzenlediği “Murat Sağman ile Ekonomi Buluşması” konulu organizasyonda borsa yatırımcılarını yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre 3 milyonu aşan yatırımcı haftalardır rekorlar kıran borsada "Yükseliş sürer mi? Borsa yükselir mi, düşer mi? sorularının yanıtı merak ediyor. 

Ünlü ekonomistin aktardıklarına göre; gelinen noktada enflasyon korumalı borsa var.

Türk borsasının son yıllarda yerli yatırımcıların da ilgisiyle hızlı bir yükseliş trendine girdiğini ifade eden Sağman, konuşmasına şöyle devam etti:

Son dönem Türk borsası, dünyanın en çok yükseliş yakalayan borsası. Borsa neden yükseliyor, çünküşirket değerleri enflasyondan dolayı artıyor, karlar da artıyor. Aslında şu anenflasyon korumalı borsa var, yeni borsanın adı bu. Yani şu an insanlarenflasyondan korunmak için borsadan alım yapıyor. Sanki önümüzdeki süreçte borsa daha da gider gibi görünüyor. Zaten müthiş bir para girişi var.