Peşinden giderken dibine kadar girdi, hayatının hatasını yaptı. Saniyeler sonra olacakları tahmin etseydi, yerinden kıpırdamazdı

Başının dikine giden kaz, atın peşinden gitmeye başladı. Bacağının dibine kadar girince at rahatsız oldu ve ani bir refleksle tekmeyi bastı. Kaz, hayatının hatasını yaptığı o anda anladı ancak her şey için çok geçti. Saniyeler sonra olacakları tahmin edebilseydi, yerinden kıpırdamazdı. Ancak o devasa güçlü tekmeyi yiyince resmen uçtu ve yerde acı içinde kıvranmaya başladı. Verilen bilgiye göre, kazın sadece bayıldığı söylendi.

Hiç kimse bir atın tekmesinin tadına bakmaz istemez. Bu devasa yaratıklar, ortalama yaklaşık 500 kilogram ağırlığındadır. Muazzam ağırlıklarının yanı sıra bu hayvanlar saf kaslardan da oluşur. Koşmak için yaratılmışlardır ve bununla birlikte tehlikeli derecede güçlü bacaklar da gelir. Bu bir atın en iyi savunmasıdır. 1000 kilograma ulaşacak kadar sert tekme atabilirler ve hatta saatte 200 mil tekme hızlarına ulaşabilirler. Atların etrafında dolaşan ve tekmelenme gibi talihsiz bir deneyim yaşayan herkes bunun ne kadar yıkıcı olabileceğini bilir. Basitçe söylemek gerekirse, kırık kemikler endişelerinizin en azıdır. Kafaya veya göğse doğrudan bir darbe ölümcül olabilir.

Peşinden giderken dibine kadar girdi, hayatının hatasını yaptı. Saniyeler sonra olacakları tahmin etseydi, yerinden kıpırdamazdı - Resim : 1

TAM SURATINA TEKME ATTI

Elbette bu herkesin ve her şeyin kaçınmak isteyeceği bir tekmedir. Özellikle sadece 60 santimetre boyunda olan 15 kiloluk bir kaz için. Bu tekme, bir kazın gününü mahveder. Bu kaz bize bunun nasıl olduğunu gösterdi. Kaz, ayakta duran devasa atın hemen arkasında aptalca merak ediyor. At, hiç tereddüt etmeden ayağa kalkar ve kazın tam suratına tekme atar. Acı içinde yerde kıvrandığı görülen kazın sadece bayıldığı söylendi.