'Pet şişeleri giyeceğiz'

30 kez yıkanabilir 5 milyon maskeyi Marks&Spencer’a satan Zorlu Tekstil yatırımını yaptığı yeni tesisinde pet şişelerden iplik üretecek.

'Pet şişeleri giyeceğiz'

Zorlu Tekstil 30 kez yıkanabilir 5 milyon maskeyi Marks&Spencer’a sattı. Grup, yatırımını yaptığı yeni tesisinde pet şişelerden iplik üretecek.

Zorlu Holding Tekstil Grubu pandemi başlar başlamaz acil ihtiyaçlar doğrultusunda stratejik bir karar da alarak ‘cerrahi maske’ üretimi yerine terletmeyen ve nefes aldıran, virüslere karşı koruyucu özelliği olan teknik tekstil kumaşlarıyla üretilen maske üretimine başladı.

Grup bu dönemde 65 milyon dolarlık bir yatırıma da başladı. Pet şişeden iplik üretimi gibi akıllı tekstil ve sürdürülebilirlik konularına, ARGE’ye odaklanıldı, ayrıca mağazacılıkta da büyüme kararları alındı. İngiltere’ye Marks&Spencer markası için 5 milyon adet antibakteriyel maske ihracatı gerçekleştiriyor. Erciyes Üniversitesi ile antibakteriyel ve antiviral apre geliştirilmesi konusunda işbirliği içinde olan grup, bilim insanlarıyla nano teknolojik çalışmalar sonunda nano gümüş etkenli bir dezenfektan üreterek salgınla ve diğer zararlı mikroorganizmalarla mücadelede güçlü bir koruyucu geliştiriyor.