Petrol zirveyi zorluyor! Gözler OPEC ve UEA raporlarına çevrildi!

ABD ham petrol stoklarındaki düşüş, kesintiler ce zayıf Rus petrolü ihracatı nedeniyle petrol fiyatları 5 ayın zirvesine yakın seyrediyor. ABD ham petrol önceki iki gün içinde yüzde 4,4 yükseldikten sonra varil başına 83 dolara doğru gevşedi.

Petrol zirveyi zorluyor! Gözler OPEC ve UEA raporlarına çevrildi!

ABD ham petrolü Oklahoma Cushing'deki ham petrol stoklarındaki düşüş, zayıf Rus petrol ihracatı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi boru hattı tedarikindeki kesintilerin etkisi ile iki gün içinde yüzde 4,4 yükseldikten sonra gevşeyerek varil başına 83 dolar seviyelerinde seyrediyor.

KASIM AYINDAN BU YANA EN YÜKSEK RAKAMA GİDİYOR

Yatırımcıların daha sıkı bir küresel pazara ilişkin işaretleri fiyatlaması ve OPEC’in aylık petrol piyasası raporlarına odaklanılması ile ABD ham petrolü Kasım ayından bu yana en yüksek kapanışa doğru giderken iki günlük kazancının büyük bölümünü elinde tuttu.

ABD ham petrol önceki iki gün içinde yüzde 4,4 yükseldikten sonra varil başına 83 dolara doğru gevşedi.

STOK DÜŞÜŞÜ VE KESİNTİLER ETKİLİ OLDU

Bloomberg’in haberine göre, Kazançlar, önemli petrol bölgelerinden olan Oklahoma Cushing'deki ham petrol stoklarındaki düşüşten, zayıf Rus petrol ihracatından ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi boru hattı tedarikindeki kesintilerden kaynaklandı.

GÖZLER OPEC VE UEA RAPORLARINDA

Piyasalar, bugün ve yarın yayınlanacak OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansının (UEA) aylık petrol piyasası raporlarına odaklandı. UEA Başkanı Fatih Birol, talebin ikinci yarıda büyük olasılıkla arzı aşacağını söyledi.

Ham petrol Mart ayında 15 ayın en düşük seviyesini gördüğünden bu yana güçlü bir şekilde toparlandı ve Fed kararı üzerinde etkisi olabileceği düşünülüyor.