Petrolde rekor rallisi bitmedi (4 Şubat güncel petrol fiyatları)

Brent Petrol bugün son 7 yılın en yüksek seviyesine görmesinin ardından yükseliş eğilimi devam ediyor. Peki, petrol fiyatları ne kadar oldu? İşte son durum...

Petrolde rekor rallisi bitmedi (4 Şubat güncel petrol fiyatları)

Bugün 93,30 dolara çıkarak 7 yılın en yüksek seviyesini gören brent petrol yüzde 1,93 artışla 92,87 dolar seviyesinde bulunuyor. Ham ve brent petrol 2022'nin ilk ayında da yüzde 15 yükselmesinin ardından bu hafta yüzde 2,5 daha primlendi.

Petrol fiyatlarının yükseliş nedeni olarak ABD – Rusya gerilimi, ABD'deki stoklar ve hava koşullarının yanında petrol kartellerinin üretimdeki isteksizliği gösterildi.

Son günlerde yatay seyreden döviz kurlarına rağmen petrol fiyatlarındaki artışın ardından bu hafta benzine 39 kuruş, motorine de 32 kuruş zam yapılmasının ardından dün otogaza 40 kuruş zam geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gazetecilerle yaptığı görüşmede doğal gaz sıkıntısı olmadığını söyledi. Erdoğan, Irak'tan da alım olabileceğini ayrıca İsrail'den de hem alım hem de Avrupa transferi sağlanabileceğini bunun için görüşmeler yapılacağını belirtti.