Petrol sert düştü! Art arda dört seans...

Geçen hafta yüzde 4'ün üzerinde artış ile sert hareketlerin yaşandığı petrol Pazartesi günü Asya’da düşüş yaşadı.

Petrol sert düştü! Art arda dört seans...

Cuma günü yüzde 4 üzerinde artış koronavirüs salgını nedeniyle talepteki toparlanmanın zarar göreceğine dair korkularla fiyatlanıyor. Petrol Pazartesi günü Asya’da düşüş yaşadı. Ancak sert hareketlerle dolu art arda dört seans sonrasında stabilize oldu.

Brent yüzde 1,52 düşüşle 63,45 dolar olurken WTI yüzde 1,15kayıpla 60 doların altına indi. Her iki gösterge de Ever Given kanalda sıkışmadan önceki seviyelerden pek uzaklaşma

Süveyş Kanalı’nı bloke eden Ever Given konteyner gemisinin yeniden suya çıkarılması ile trafiği tekrar açma girişimleri sürerken talep anlamında pek değişim olmadı.

Konteyner gemisi tekrar suya indirilmiş olsa bile kanalın her iki ucunda da petrol yüklü tankerlerin, konteyner gemilerinin ve dökme yük gemilerinin olduğu yüzlerce araç birikti.

Axi kıdemli piyasalar stratejisti Stephen Innes, Reuters’e yaptığı açıklamada “geçen her gün rafineride işlenmek yerine su üzerinde kalan petrol miktarı artıyor, bu da fiziksel piyasanın yeniden sıkılaşmasına ve fiyatların istikrar kazanmasına yardımcı olmalı” dedi.

Ancak OPEC+’nın yapacağı toplantıda üretim seviyelerini düşük tutmaya devam edeceği beklentileri, petrole ufak da olsa destek verdi.