Petrol fiyatları yükseliyor! Ralliye hazır olun! Küresel durgunluk endişesi fiyatlamalara neden oluyor!

Petrol fiyatları yükselişe geçti. Çin’de Kovid’in sona ermesiyle birlikte talep görünümünün güçlenmesi petrol fiyatları yükseldi. Brent petrol varil başına 85 doların, ABD Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrol 81 doların üzerine çıktı.

Petrol fiyatları yükseliyor! Ralliye hazır olun! Küresel durgunluk endişesi fiyatlamalara neden oluyor!

Petrol piyasasında talep görünümü arttı. ABD ham petrolü, Pazartesi günü dört haftanın en büyük günlük düşüşü olan yüzde 2 düşüşle kapattıktan sonra varil başına 81 doların üzerine çıkmıştı. Çin ekonomisi ilk çeyrekte beklenenden daha hızlı büyürken, görünür petrol talebi ve ham petrol işleme Mart ayında arttı. Petrol piyasasında Çin ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden fazla büyüdüğünü gösteren verilerle toparlanmalar görüldü.

PETROL VARİL FİYATI NE OLDU, SON DURUM NE?

Brent petrol varil başına 85 doların, ABD Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrol 81 doların üzerine çıktı.

JPMORGAN'DAN BRENT PETROL 94 DOLAR ÖNGÖRÜSÜ

JPMorgan analistleri, Fed'in faiz artırımlarını duraklatmasının beklenmesiyle birlikte petrol fiyatlarının yakında daha da toparlanmaya hazır olduğunu söyledi. Yakın tarihli bir nota göre, 1988'den bu yana, bir sıkılaştırma döngüsündeki son artışı, üç ay sonra Brent ham petrolünün fiyatındaki artışlar izledi ve ortalama yüzde 9 geri döndü.

JPMorgan, Brent'in dördüncü çeyrekte mevcut seviyelerden yüzde 9.5 artışla 94 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.  Analistler, "Şimdilik ana çıkarım: Fed faiz artırım kampanyasını yakında durdurursa, en olası senaryo petrolün iyi performans göstermesidir" değerlendirmesini yaptı.

CME FedWatch aracına göre piyasalar, Fed'in Mayıs ayında faiz oranlarını 25 baz puan daha artırarak yüzde 5-yüzde 5,25 hedef aralığına yükseltmesini bekliyor. Ancak bundan sonra daha fazla zam görülmüyor.