PFDK’den Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı forması için flaş açıklama

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından düzenlenen kupa törenine 5 yıldızlı forma ile çıkmasına yönelik açıklama yaptı.

PFDK’den Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı forması için flaş açıklama

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir takımları arasında 11 Haziran Pazar günü İzmir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçını sarı lacivertliler 2-0 kazanarak kupayı kazanmıştı.

Maçın ardından düzenlenen kupa törenine Fenerbahçeli futbolcular, 5 yıldızlı formalarla çıkmıştı. Bunun üzerine sarı lacivertliler talimatlara aykırı olarak maç forması yerine başka bir formayla maça çıktığı için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Bunun üzerine PFDK alınan kararı açıkladı.

PFDK’den Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı forması için flaş açıklama - Resim : 1
Maç forması

 

PFDK'DEN KARAR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 11.06.2023 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü’nün 7/6 maddesi, Sportif Ekipman Talimatı’nın 16. maddesi ve Yayın Talimatı’nın 12/7 ve 13/3 maddeleri uyarınca yapılan disiplin sevkiyle ilgili savunmada belirtilen hususların araştırılmasına, bu nedenle incelemenin devamına karar verilmiştir." 

PFDK’den Fenerbahçe’nin 5 yıldızlı forması için flaş açıklama - Resim : 2
5 yıldızlı forma