Duyurdular! Brezilya mutasyonuna karşı etkili

Dünyaca ünlü New England Journal of Medicine'de yayınlanan araştırma, Pfizer/BioNTech koronavirüse karşı geliştirdiği aşısının, Brezilya mutasyonuna karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

Duyurdular! Brezilya mutasyonuna karşı etkili

Dünyaca ünlü New England Journal of Medicine'de yayınlanan araştırma, Güney Amerika'da ortaya çıktığından itibaren diğer koronavirüs türlerinden daha hızlı yayıldığı tespit edilen P.1 (Brezilya) mutasyonuna karşı Pfizer/BioNTech aşısının etkili olduğu açıklandı.

Özel sektör iki tıp şirketinden ve Teksas Üniversitesi'nden bilim insanları, virüsün P.1 mutasyonuyla aynı başak protein mutasyonlarına sahip bir versiyonu üretti. Pfizer aşısı olan kişilerden alınan kan örneklerinde, laboratuvar ortamında üretilen virüs test edildi. Başak proteini, virüsün insan hücrelerine girmek için kullanılan kısm olarak bilinirken, aşıların çoğu virüsün bu yönünü hedef alıyor. New England Journal of Medicine'de yayınlanan araştırma, bilim insanlarının kandaki antikorların test virüsünü nötralize edebildiğini keşfettiği aktarıldı.