Pınar Gültekin'in ailesine Özgecan'ın babasından destek: Aklıma kızım geldi, kararı kınıyorum

Pınar Gültekin davasında mahkemenin verdiği karar, onunla aynı kaderi paylaşan Özgecan'ın babasını da yıktı. Kararı görünce kızı Özgecan'ın aklına geldiğini belirten Mehmet Aslan tv100.com'a yaptığı açıklamada “Hangi delile dayanarak böyle bir ceza verilir? Kararı veren hakimleri kınıyorum" dedi.

Pınar Gültekin'in ailesine Özgecan'ın babasından destek: Aklıma kızım geldi, kararı kınıyorum

Muğla'da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup, yakan üzerine beton döken Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılandığı davada mahkeme 'haksız tahrik' indirimi yaptı. Katil zanlısının cezası 23 yıla indirildi. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13'üncü duruşmada, cinayet sırasında yardım ettiği iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen Cemal Metin Avcı'nın erkek kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etti. Mahkeme heyeti Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da, "delilleri yok etme ve gizleme'" suçlarını işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi.

Bu karar tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Mahkemede verilen karar sonrası tepkiler çığ gibi yükselirken 7 yıl önce evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından cinsel tacize uğrayan bıçaklanan ve sonrasında yakılarak vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan karar hakkında tv100.com 'dan Tuğçenur Acar'a konuştu.

Pınar Gültekin'in ailesinin acısını yüreğinde hissettiğini söyleyen Aslan, "Haberi duyduğumda Özgecan’a yapılmış gibi üzüldüm" dedi ve verilen kararın adalete aykırı olduğunu ifade etti.  Adaletin akıl ve gönül ile sağlandığını fakat davalarda buna uygun karar alınamadığını söyleyen Aslan "Bu kararı veren hakimleri kınıyorum" dedi.