Piyasaların gözü FED’de! Mart faiz kararı açıklanacak

FED faiz kararı için gözler ABD Merkez Bankası Mart ayı kararına çevrildi. ABD enflasyon rakamlarının beklentinin üzerinde gelmesi nedeniyle Mart ayında açıklanacak olan faiz kararı merak içerisinde beklenmeye başlandı. FED’in bugün itibariyle faizi sabit bırakmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Küresel piyasaların gözü faiz kararı kadar Fed yetkililerinin faiz öngörülerini yansıtan nokta grafiğinde olacak.

Piyasaların gözü FED’de! Mart faiz kararı açıklanacak

FED faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Şubat ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından FED'in açıklayacağı faiz kararı daha da merak uyandırmaya başladı.

FED MART AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED Mart ayı faiz kararı 20 Mart Çarşamba günü TSİ ile 21:00'de açıklanacak.

FED MART AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

FED Mart ayı faiz beklentisine ilişkin gözler açıklanacak olan karara çevrildi. Haziran ayı içerisinde faiz indirimine gitmesi beklenen FED'in açıklanan son enflasyon verisinin ardından bu süreyi daha da uzatabileceği beklentileri artmaya başladı.

20 Mart Çarşamba günü açıklanacak olan FED faiz kararının sabit kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bankanın faiz indirimine başlama ihtimalinin Mayıs'ta yüzde 7, Haziran'da ise % 59 ile fiyatlanıyor.