PKK'dan "hayalet terörist" stratejisi! Teröristleri öldü gibi gösterdiler! "Operasyonlardan kurtulamayacaklar"

PKK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri, sınır ötesinde gerçekleştirilen nokta operasyonlarla birer birer sahadan silinirken, eli kanlı örgütle ilgili önemli bir istihbari bilgiye ulaşıldı. tv100’ün aldığı bilgilere göre, terör örgütünün özellikle Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hedef listesindeki, üst düzey yöneticilerini “gizlemek” için, kendi yayın organlarında “operasyon sonucu öldürüldü” olarak yansıttığı anlaşıldı. Sertaç Murat Koç’un özel haberi…

Yurt içinde olduğu gibi sınır ötesinde de terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor. Bölücü terör örgütünün üst düzey yöneticileri, nokta operasyonlarla sahadan siliniyor. Milli İstihbrat Teşkilatı’nın, Suriye ve Irak’ın kuzeyi’ndeki terör ele başılarına yönelik gerçekleştirdiği özel operasyonlar sürerken, önemli bir istihbari bilgiye ulaşıldı.

TV100’ün güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, operasyonlar sonucu ağır darbe alan pkk’nın, yeni bir stratejiyi hayata geçirdiği tespit edildi. Buna göre, örgütün MİT’in hedef listesindeki söz de sorumluluar başta olmak üzere bazı teröristleri “gizlemek” için ilginç bir yol izlediği anlaşıldı.

Söz konusu teröristlerin,, örgüte yakın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, “Türkiye tarafından yapılan operasyonlarda öldürüldüğü” yönünde yansıtıldığı belirlendi.  Bölücü örgütün bu yöntemle, teröristlerin öldüğü algısını oluşturarak, olası operasyonlardan kurtarmaya çalıştığı saptandı. Ancak, eli kanlı örgütün bu yöntemi, güvenlik birimlerince deşifre edilerek, boşa çıkartıldı.

TV100’e bilgi veren güvenlik kaynakları, bu yöntemi “hayalet terörist” olarak tanımladı. Son dönemde birçok sözde sorumlusunu kaybeden terör örgütünde, panik havası oluştuğunu vurguladı. Örgüt yönetiminin de, yaşanan bu motivasyon kaybının önüne geçmek bu yolu izlediğini aktardı. Kaynaklar, terör örgütünün hangi yöntemi ya da stratejiyi izlerse izlesin, Türkiye Cumhuiyeti’nin kararlı operasyonlarından kurtulamayacağının altını çizdi.