“PKK’nın desteği önemli”

0:00/ 0:00

Seçimler yaklaştıkça ortalık karışıyor, eteklerdeki taşlar tek tek dökülüyor… 

Bakın HDP’nin, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’na açık açık destek vermesini anlarım, siyaseten doğal da karşılarım. Ancak, Kandil’in, eli kanlı terör örgütünün desteğini ve buna sessiz kalınmasını bana kimse anlatamaz…

Terör örgütünün elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Sabri Ok ve Bese Hozat’ın Kandil’den yaptığı destek açıklamalarına sessiz kaldılar…

Bu olmaz…

Bakın en son HDP Parti Meclisi üyesi Filiz Koçali, terör örgütünün televizyon kanalında PKK ve Kılıçdaroğlu ile ilgili ne dedi: 

“Elbette onlar hem görüşlerini açıklayacak hem de onlarla görüşme olacak. Bence muhalefetin de bu konuda rahat olması lazım. Bu böyle suçmuş gibi, kenardan destekmiş gibi davranmamaları lazım. Açık ve net bir durum var ortada. KCK’nın (PKK) Kılıçdaroğlu’na verdiği destek çok önemli. Çünkü onların da bir tabanı var Türkiye’de…” 

İşte bu da olmaz… Olmadı da… 

Kemal Bey çıkıp, yüksek ve gür bir sesle neden buna itiraz etmiyor? 

“KILIÇDAROĞLU FETÖ’NÜN YENİ ORTAĞI” 

Önce bir sakin olun!... 

Bu benim cümlem değil. 

CHP’nin içinden çıkmış Memleket Partisi’nin Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce söyledi bu lafları…

Geçen gün kendisine tekrar soruldu ve İnce bu iddiasını şöyle savundu: 

“2010'da referandum olmuş, yargı FETÖ'ye teslim edilmiş. Bütün bunların içinde Sadullah Ergin adalet bakanı. Ve bu konu herkes tarafından biliniyor. Peki şimdi bu Sadullah Ergin, yargıyı FETÖ'ye teslim ederken, bu Sadullah Ergin YAŞ kararlarıyla önce Atatürkçü subaylar tasfiye edilirken, kumpaslar kurulurken, sahte ses kayıtları devredeyken bu adam işin bir numarasıydı. Peki o arada İçişleri Bakanı kimdi? İdris Naim Şahin. Paranın başında kim vardı? Ali Babacan. Sadullah Ergin, CHP'nin Çankaya'nın 4'üncü sırasından milletvekili olacak ki, büyük ihtimal seçilecek. Şimdi buna dokunulmazlık vereceksiniz. FETÖ Türkiye'yi ele geçirirken, FETÖ orduyu dağıtırken, yetkili, etkili makamlardaki insanlarıyla birlikte iş birliği yaparsanız ben de size FETÖ'nün yeni ortağı derim. Bunu demek hakkım…” 

İnce, bununla da yetinmiyor açık bir teklifte bulunuyor Kılıçdaroğlu’na… 

“At Ali Babacan’ı ve Ahmet Davutoğlu’nu ittifaktan, şartsız şurtsuz tam destek vereceğim.” 

Bakalım buna ne diyecek Kılıçdaroğlu veya yine sessiz mi kalacak…”