PKK’nın sözde ‘İHA’ sorumlusu Suriye’de etkisiz! MİT’ten operasyon

MİT, PKK/YPG’nin Suriye/Tel Rıfat bölgesindeki teknik cihaz ve drone sorumlusu olan 'Akif Amed' kod adlı Bager Öndeş'i, Suriye’de düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

PKK’nın sözde ‘İHA’ sorumlusu Suriye’de etkisiz! MİT’ten operasyon

PKK/YPG’nin Suriye/Tel Rıfat bölgesindeki teknik cihaz ve drone sorumlusu olan Akif Amed kod Bager Öndeş'i, Suriye’de düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT’İN HEDEF LİSTESİNDEYDİ

Bager ÖNDEŞ, üniversitede matematik eğitimi alması sebebiyle teknik konularda uzmandı. Öndeş, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/YPG’nin teknik cihaz ve drone sorumlusu olarak faaliyet yürütmekteydi. Örgütün özellikle Batılı ülkelerden temin ettiği droneları geliştiriyordu. Geliştirdiği bu araçlarla güvenlik güçlerimize ve ÖSO/SMO’ya karşı eylemler düzenlediği için MİT’in hedef listesindeydi.

DOĞRU ZAMAN BELİRLENDİ

Tel Rıfat alanındaki örgüt sorumluları arasında yer alan Bager Öndeş, MİT’in yürüttüğü hassas çalışma neticesinde tespit edilerek adım adım takip edildi. Sahadan alınan anlık istihbaratla operasyon için en doğru zaman belirlendi. MİT, Bager Öndeş’i başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

HAKKINDA ARAMA VARDI

Öndeş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma” suçundan aranırlık kayıtları bulunuyordu.