Poğaça kokusunu alan tilki her sabah fırını ziyaret ediyor

 Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde kent meydanında fırın işletmeciliği yapan bir vatandaş her sabah fırınını açar açmaz poğaça kokusuna gelen sevimli ziyaretçisi ile kameralar poz verdi. Her sabah hamur kokusuna gelen tilki ise yüzlerde gülümsemeye neden oldu.

Poğaça kokusunu alan tilki her sabah fırını ziyaret ediyor

 Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde fırın işletmeciliği yapan bir vatandaş ve tilkinin dostluğu yürekleri yumuşacık yaptı. Her sabah erkenden hamur kokusuna fırının önüne gelen tilki işletmeci tarafından elleri ile besleniyor. 

''BAZI GÜNLER POĞAÇALARI ALIP YAVRULARINA GÖTÜRÜYOR''

Tokat’ın Başçiftlik ilçesi kent meydanındaki bir parkta bulunan cafeye günlük uğrayan tilki dikkat çekiyor. Cafe işletmecisi ve aynı zamanda doğa fotoğrafçısı olan 59 yaşındaki Nazif Karakoç, erken saatlerde dükkânını açarak günlük poğaça pişiriyor. Hamur kokusunu alan bir tilki bu cafenin müdavimi oldu. Her gün saatini şaşmadan sabah 5’de cafenin önüne gelen tilki hakkına düşen 3 adet poğaçayı yiyor. Bazı günler poğaçaları alıp yavrularına götürdüğü düşünülen tilki tekrar cafe önüne gelerek karnını doyuruyor.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde Nazif Karakoç poğaçaları parçalayarak tilkiye ikram ediyor. Günlük hakkını yiyen tilki ise karnını doyurduktan sonra gözden kayboluyor.

 

Poğaça kokusunu alan tilki her sabah fırını ziyaret ediyor - Resim : 1

''HER SABAH MİSAFİRİM OLUYOR''

Müdavim tilkiyle olan dostluğunu cep telefonu kamerası ile kayda alan Nazif Karakoç; “Arkadaşlar burası Tokat’ın Başçiftlik İlçesi. Ben doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç. Bugün 9 Ocak 2024. Saat 05:00’da poğaça kokusunu aldı. Gelerek poğaçasını yemeye başladı. Bu tilki artık her sabah misafirim oluyor. Günde 2 ya da 3 tane poğaçasını burada yiyor” dedi.

 

Poğaça kokusunu alan tilki her sabah fırını ziyaret ediyor - Resim : 2