Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı!

Dilan Polat'ın Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp'ın Polat ailesine ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan hesabına aktararak aklamaya çalışırken yakalandı. Ankara'da 4 kişi daha gözaltına alınarak, gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı!

Dilan Polat’a ait şirketin Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp'ın Polat'a ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan'ın hesabına aktararak el konulmasını engellemeye çalıştığı belirlendi. Para kaçırma işlemi engellenirken soruşturma kapsamında Ankara'da 4 şüpheli daha gözaltına alınarak toplam gözaltı sayısı ise 24'e yükseldi. Öte yandan Polat ailesinin birkaç yıl önce yaşadığı gecekondu da görüntülendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı! - Resim : 1

Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 zanlının, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade alma işlemleri başladı.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı! - Resim : 2

BANKA PERSONELİNİN DİKKATİ SAYESİNDE FARK EDİLDİ

İstanbul’da haklarında yakalama kararı bulunan 12 şüpheliden Nilgün Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz isimli 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Polat’a ait şirketin Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp'ın Polat'a ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan'ın hesabına aktararak el konulmasını engellemeye çalıştığı belirlendi. Banka personelinin dikkatiyle fark edilen para kaçırma işlemi, engellendi.

8 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

Ankara’daki 4 kişiyle de birlikte hakkında soruşturma yürütülenlerin sayısı 34’e yükselirken gözaltı sayısı ise 24 oldu. Ayrıca gözaltındakilerden 8’inin ise ifadelerinin tamamlandığı öğrenildi.

ESKİ EVLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yeni evlendiği dönemde yaşadığı Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katı ve yaklaşık 5 yıl önce Engin Polat'ın annesi Şükran Polat ve babası Sezgin Polat'ın yaşadığı gecekondu görüntülendi. Polat ailesini tanıyan mahalle sakinleri konuştu.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı! - Resim : 3

"DİLAN POLAT'I BURAYA GELİN GELDİ''

Mahalle sakini Mercan Demirtürk, "Biz Sezgin ağabeyin elinde büyüdük. Bize ağabeylik yapıyordu." dedi. Dilan Polat'ı evlendikten sonra elinde kamerasıyla fotoğraf çekmeye giderken gördüklerini aktaran Demirtürk, "Maddi durumları kendilerine yetecek şekildeydi. Kapının önünde sohbet ediyorduk. Kendilerine ait araçları vardı. Sezgin ağabey ticari taksi işiyle uğraşıyordu. Kiralık taksileri vardı. Nakliye işiyle uğraşıyordu. Öyle çok kötü durumda değillerdi. Yaklaşık 4-5 sene önce Sezgin ağabeyler taşındı buradan. Engin ondan da 1-2 sene önce taşındı. Engin Bey dış cephe kaplaması yapıyordu. Askerden geldikten sonra dış cepheyle inşaat işiyle uğraşıyordu." dedi.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı! - Resim : 4

"ONLARI SİZİN GİBİ MEDYADAN TANIYORUM"

Engin Polat'ın anne ve babasının yaşadığı evde kalan kiracı ise "Kiracıyım, burada 3 yıldır oturuyorum. Onları sizin gibi medyadan tanıyorum. Eskiden müşterimdi gelip gidiyordu. Uydu işi yapıyordu öyle tanıştık. Bizden önce kızı oturdu. Daha önce kendisi oturuyordu. Kızından sonra bize kiraya verdi. 3 bin 500 lira kira ödüyorum." diye konuştu. Mahalle sakini Mercan Demirtürk, "Biz Sezgin ağabeyin elinde büyüdük. Bize ağabeylik yapıyordu." dedi.

Polat operasyonunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi! Çalışanlarından biri aileye ait parayı aklamaya çalışırken yakalandı! - Resim : 5