Polis Akademisi başvuru detayları netleşti! Toplam 2500 öğrenci alımı yapılacak. İşte istenilen şartlar

PMYO başvuru detayları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Polis Akademisi 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacak. Polis Akademisi başvuru yapanlar için kriterleri yayımladı.

Polis Akademisi başvuru detayları netleşti! Toplam 2500 öğrenci alımı yapılacak. İşte istenilen şartlar

PMYO başvuru detayları Resmi Gazete'de yayımlandı. Polis Akademisi aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklanmadan, sınav başvuru ücreti ödeyen adayların sınav başvuru ücretleri geri ödenmeyecek. PMYO başvuru sonrası okullara girdikten sonra sınavlarında başarılı olarak eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

ARANAN ŞARTLAR

PMYO başvuru için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, lise ve dengi okul mezunu olması gerekecek.

BAŞVURU İÇİN PUAN KRİTERİ

PMYO başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023-YKS TYT puan türünden en az 200 bin ham taban puan ve üzeri puan alma şartı aranacak.

18-25 YAŞ ARASI ŞARTI

Polis Akademisi öğrenci adaylarının, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınması kaydıyla 1 Ekim 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması şartı aranacak.

BOY KRİTERİ

Polis Akademisi için başvuru yapan adaylardan kadınların 162 santimetre, erkeklerin 167 santimetreden kısa boylu olmaması, beden kitle indeksinin 18-27 arasında olması gerekecek.