Polis aylarca araç ilanlarını takip etti! Change çetesi 'hurdaya' çıktı

Gaziantep merkezli 56 ilde gerçekleşen operasyonda tam 308 çalıntı araç sahiplerine kavuşturuldu. Aylarca araç ilanlarını takip eden polis şebekeyi çökertti. Hırsızların geliştirdiği yöntem ise pes dedirtti.

Polis aylarca araç ilanlarını takip etti! Change çetesi 'hurdaya' çıktı

İkinci el araçların değeri artınca hırsızlar akılalmaz bir yöntem geliştirdi. Yanan, hurdaya çıkan araçları satın alan şebeke, aynı marka model araçları çalıp plakalarını bu araçlara takıp sattı. Polis internet sitelerindeki ilanlardan ve kameralardan çalınan araçların izini aylarca sürdü ve şebekeyi çökertti. Gaziantep merkezli 56 ilde gerçekleşen operasyonda tam 308 çalıntı araç sahiplerine kavuşturuldu.

Asayiş Daire Başkanlığı ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü son dönemde çalınan ve sırra kadem basan araçların izini bulmak için özel bir ekip kurdu. Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan ve Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’un bizzat yönettiği özel ekip Türkiye genelinde yanan, kazalarda hurdaya çıkan araçları satın alan çetenin izini buldu. Yapılan takipte oto tamircisi görünümlü hırsızlık şebekesinin hurda araçların birebir aynı modelini anlaştıkları hırsızlara çaldırdığı belirlendi.

Polis soruşturmayı derinleştirdi. Çetenin üyelerinin internet üzerinden satışa çıkardığı otomobilleri plaka tanıma sistemi ile kameralardan izlemeye aldı. Plaka sorgulamalarında hurda olarak görünen araçların sapasağlam trafikte dolaştıkları belirlendi. Aylarca süren takibin ardından polis otomobilleri gerçek sahiplerine ulaştırmak için operasyonun düğmesine bastı. Gaziantep merkezli 56 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 60 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Polis tam 308 change aracı gerçek sahiplerine kavuşturdu.