Polis, hırsız kovalamacası! Hırsızlar 3 milyon liralık ziynet eşyası çalarak kaçmaya çalıştılar

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bir kuyumcudan 3 milyon değerinde ziynet eşyası çalıp otomobille kaçmaya çalışan 4 şüpheli polisten kaçmaya çalıştı. Zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Polis, hırsız kovalamacası! Hırsızlar 3 milyon liralık ziynet eşyası çalarak kaçmaya çalıştılar

Alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde kar maskeli şahısların kuyumcuya girdikleri bilgisi üzerine bölgeye Asayiş Şube ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Ekipler şüphelilerin kaçabileceği güzergahlarda da tedbir aldı.

"Dur" ihtarına rağmen kaçan şüphelilerin bulunduğu otomobil Gümüşpala Mahallesi'nde kovalamacayla yakalandı. Otomobildeki A.E, U.A, S.E. ve C.K. gözaltına alındı.

ZANLILAR DAHA ÖNCEDE ARANIYORDU

Plakası sahte olan araçta yaklaşık 3 milyon değerinde ziynet eşyası, 2 ruhsatsız tabanca, 18 fişek ve soygun esnasında kullanılan kar maskeleri ele geçirildi. Öte yandan, incelemede A.E'nin 18 yıl 1 ay 22 gün, U.A'nın ise 25 yıl 4 ay 30 gün hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Zanlıların Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin soygun anı ve otomobille kaçmaya çalıştıkları anlar çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kayıtlarda, kar maskeleriyle kuyumcuya gelen 4 şüphelinin ziynet eşyalarını bir poşete doldurdukları, otomobille kaçmaya çalışırken polislerle karşılaştıkları ve kaçmaya çalışırken de yakalandıkları görülüyor.