Polis inlerine girdi: Kullanıcıdan satıcıya ulaştı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama yaparken metruk bir alanda gördüğü 2 kişiyi şüphe üzerine durdurdu. Şüphelilere yönelik yapılan sorgulamada, haklarında ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçundan daha önce işlem yapıldığını tespit etti. Polis, şüphelilerin metruk alan içerisinde bulunan bir barakada, K.T. isimli kişiden uyuşturucu madde satın aldığını tespit etti. Aramalarda çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Satıcı tutuklandı, kullanıcılar ise serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçu ile ilgili, şüpheli şahısların ve torbacı olarak tabir edilen şahısların yakalanmasına yönelik Sultanbeyli’de operasyon gerçekleştirdi. 2 Ekim 2023 tarihinde, Bayrampaşa ilçesi Kocatepe Mahallesinde faaliyet gösteren sebze hali ve çevresinde uygulama yapan polisler, metruk bir alanda yaya olarak ilerleyen 2 kişiyi şüphe üzerine durdurdu.

POLİS KULLANICILARDAN SATICIYA ULAŞTI

 S.K. ve F.E. isimli şüphelilere yönelik yapılan sorgulamada, haklarında ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçundan daha önce işlem yapıldığını tespit etti. Polis, şüphelilerin metruk alan içerisinde bulunan bir barakada, K.T. isimli kişiden uyuşturucu madde satın aldığını tespit etti. Çalışmalar kapsamında metruk alan içerisinde bulunan barakaya yönelik düzenlenen operasyonda, K.T. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 6 adet satışa hazır halde metamfetamin ele geçirildi. Barakada yapılan aramalarda ise; 644.7 gram bonzai, 3,9 gram metamfetamin ele geçirildi.

SATICI TUTUKLANDI

Ayrıca K.T. isimli şüpheliden satın aldığı tespit edilen S.K. ve F.E. isimli şüpheliler de gözaltına alındı.  S.K. ve F.E. isimli şüpheliler ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçundan çıkarıldıkları hakimlik tarafından serbest bırakıldı. K.T. isimli şüpheli ise ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.