Polis memurunu şehit eden çeteye operasyon: Suç ilerken çocukları kullanıyorlar!

Büyükçekmece’de 9 Ekim 2023 tarihinde, Polis Memuru Cihat Ermiş’in şehit olmasına sebep olan olayla ilgili emniyet operasyon gerçekleştirildi. "CECO İSA GRUBU" olarak bilinen çetenin, bölgede bulunan vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturup alıkoydukları kişileri darp ederek video kaydına aldıkları ve husumetli oldukları kişilerin ev veya işyerlerini kurşunladıkları, bu suçları işlerken de çocukları kullandıkları belirlendi.

Büyükçekmece’de 9 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen ve Polis Memuru Cihat Ermiş’in şehit olmasına sebep olan olayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi.

UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Olaya karıştığı belirlenen 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda, kurşunlama olaylarında kullanılan; 2 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet 9,19 çapında 2 adet 7,65 çapında fişek, Uzi görünümlü airsoft silah, kurusıkı tabanca, hassas terazi ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, Büyükçekmece ilçesinde "CECO İSA GRUBU" olarak bilinen çetenin sözde lider ve üyeleri oldukları, ‘Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak’, ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde imal ve ticareti’, ‘Silah Ticareti’, ‘Silahla yaralama’, ‘Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye düşürmek’, ve ‘Silahlı Yağma’ suçlarını işledikleri belirlendi.

ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR

Çetenin, bölgede bulunan vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturup alıkoydukları kişileri darp ederek video kaydına aldıkları ve husumetli oldukları kişilerin ev veya işyerlerini kurşunladıkları, bu suçları işlerken çocuk şahısların yetişkinlere kıyasla daha az şüphe çekmeleri ve az ceza almalarından dolayı çocuk şahısları kullandıkları ve işledikleri suçları çocuk şahıslara üstlendirdikleri belirlendi. Çetenin, eylemlerini kiralık veya çalıntı motosiklet ile gerçekleştirdikleri de tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.