Paha biçilemeyen binlerce yıllık amforalara el konuldu

Antik çağda deniz savaşlarında batan gemilerde bulunan amforalar. Çift kulplu, uzun boyunlu hepsi ticari amfora her biri ayrı bir stil, her biri ayrı bir antik döneme ait, sanat anlayışını anlatır nitelikte. Balıkçılar buldu. Bir balıkçı restorantında sergilendi. Polis o balıkçıya operasyon düzenledi. Paha biçilemeyen amforalara el konuldu. 

Yüzyıllar önce deniz savaşlarında batık gemilerdeki amforalar balıkçıların ağına takıldı fırsata çevirip sattılar. İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Ekipleri bir balıkçıda sergilenen tarihi değere sahip amfolar ele geçirdi. 

İstanbul Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube ekipleri bir balıkçıda sergilenen tarihi değere sahip amfolar ele geçirdi. Çift kulplu uzun boyunlu hepsi ticari amfora herbiri ayrı bir stil, herbiri ayrı bir antik döneme ait sanat anlayışını anlatır nitelikte terekota pişmiş topraktan yapılma uzun boyunlu amforalar...

O dönemlerde altın kadar değerli olan zeytinlyağlarının taşındığı amfolar balıkçılar tarafından bulundu. Çeşitli zamanlarda deniz savaşlarında batan ticari gemilerin kalıntıları arasında bulunan amforalarn ticari bir araç olmuş. Ünlü bir balıkçı restorantına satılmış. Suç olduğunu bilmiyordum diyen restoran sahibi o değerli parçaları iş yerinde sergiledi. Kaçakçılık şube ekipleri Garipçe’deki o restorana baskın düzenledi. Balıkçıda sergilenen amforalar tek tek toplandı. Bir birinden değerli o amforolar incelenlem üzere el konuldu.