“Polisim” dediler 3 kişiyi dolandırdılar: 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirası değerindeki ziynet eşyası ele geçirdiler

Kırıkkale'de kendilerini polis olarak tanıtarak "terör soruşturması" yalanıyla telefonla aradıkları bir kişinin 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirası değerindeki ziynet eşyasını dolandıran 3 şüpheli tutuklandı.

“Polisim” dediler 3 kişiyi dolandırdılar: 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirası değerindeki ziynet eşyası ele geçirdiler

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 30 Ekim'de H.M.S.C.'nin (46) polis olduğunu söyleyen kişilerce dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan incelemede, kimlikleri tespit edilen M.K. (27), V.O. (23) ve Z.G.'nin (21), mağdur şahsa telefonla ulaşarak, isminin yasadışı terör örgütüne üyelik soruşturmasında geçtiğinden bahsedip şahsı korkuttuğu ve para istediği ortaya çıktı.

Olayın devamında mağdur şahsın 5 bin dolar ve 60 bin Türk lirası değerindeki ziynet eşyayı, ikametine gelen şüphelilere elden teslim ettiği belirlendi. Polis ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarındaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını inceleyerek, şüphelilerin Ankara'da olduğunu tespit etti. Bulundukları mekândan gözaltına alınan 3 şüpheli, Kırıkkale'ye getirildi.

Şüphelilerin üzerinde bulundurduğu 5 bin dolar, 2 altın kolye, bir çift altın küpe, altın yüzük ve altın bileklik, sahibine şahsa teslim edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.