Polisin, göçmen kaçakçılığı operasyonu saniye saniye kamerada!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir kamyonu takibe aldı. Göçmen kaçakçılarını anbean takip eden polis, düzensiz göçmenlerin tekneye bindirildiği esnada operasyon yaptı. 517 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Gözaltına alınan 19 şüpheliden ise 12’si tutuklandı. Polisin yaptığı operasyon ise saniye saniye kameralara yansıdı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü, "Projeli Örgütlü Göçmen Kaçakçılığı" soruşturması kapsamında operasyon gerçekleştirildi.

12 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Farklı tarihlerde yapılan 11 ara yakalamada organizatörlük yaptığı belirlenen toplam 19 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12'si sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

425 DÜZENSİZ GÖZÇMEN YAKALANDI

Operasyonlarda 425 düzensiz göçmen alınarak bu kişiler hakkında da adli ve idari işlemler yapıldı. Suçta kullanıldığı tespit edilen 9 araç, 1 bot, 1 yelkenli tekne ele geçirildi.  

TENEYE BİNDİRİLİRKEN OPERASYON YAPILDI

Yine polisin çalışmalarında, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir kamyon takibe alındı. 13 Ekim 2023 tarihinde İzmir’de, düzensiz göçmenlerin tekneye bindirildiği esnada operasyon yapıldı. Aynı gün İstanbul ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli kişi alındı.

GÖÇMENLER SINIR DIŞI EDİLECEK

Aramalarda, 5 adet ruhsatsız silah, 133 bin 500 TL, 4 bin 910 Dolar, 725 Euro para, uyku tulumları ve yaşam malzemelerinin bulunduğu depo ile havala defterleri, şifreli notlar ve kamyon ele geçirildi. 92 düzensiz göçmen de yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Polisin yaptığı operasyon ise saniye saniye kameralara yansıdı.