Polonya'da, "Polonya Silahlı Kuvvetler Günü" kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi. Önemli devlet görevlilerinin katıldığı törende askeri teçhizatlar sergilendi

"Polonya Silahlı Kuvvetler Günü" kapsamında Başkent Varşova'da gerçekleşen törende 2 binden fazla asker yürüdü, 200'den fazla askeri teçhizat sergilendi. Törene Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Başbakan Mateusz Morawiecki'nin yanı sıra askeri yetkililer katıldı.

Polonya'da, "Polonya Silahlı Kuvvetler Günü" kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi. Önemli devlet görevlilerinin katıldığı törende askeri teçhizatlar sergilendi

Polonya'nın başkenti Varşova'da "Güçlü Beyaz ve Kırmızı" sloganıyla "Polonya Silahlı Kuvvetler Günü" kapsamında 2 binden fazla askerin yürüdüğü, 200'den fazla askeri teçhizatın sergilendiği, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Başbakan Mateusz Morawiecki'nin yanı sıra askeri yetkililerin de katıldığı geçit töreni düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Duda törende gerçekleştirdiği konuşmasında ülke ordusunun Abrams ve K2 tanklarının yanı sıra F-35 ve F-50 uçakları ve Bayraktar TB2 SİHA'larla güçlendirildiğine değinerek, "Amacımız Polonya ordusunu donatmak ve öyle bir savunma sistemi oluşturmak ki, hiç kimse bize saldırmaya cesaret edemesin, böylece Polonya askeri savaşmak zorunda kalmasın." dedi.

1920 Varşova Savaşı'nda Polonyalı askerlerin Kızıl Ordu'ya karşı kazandıkları zaferi hatırlatan Duda, "Bugün, Polonya henüz yeniden doğarken 1920'de Sovyet Rusya'ya karşı kazanılan büyük zaferi hatırladığımız bir gün. Varşova Savaşı'nda Polonyalı askerlerin gösterdiği kahramanlık, hem anavatanımızın hem de tüm Avrupa'nın güvenliği için büyük önem taşıyan bir zaferdir." şeklinde konuştu.

Sürmekte olan Ukrayna-Rusya savaşına dair, Ukrayna'nın mücadelesinin ülkesi adına öneminden söz eden Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, "Doğu sınırımızın ötesinde, bir buçuk yıldır tam ölçekli bir savaş devam ediyor. Bağımsız Ukrayna'ya yönelik acımasız Rus saldırganlığı ölüm, acı ve ıstırap getirdi. Ne yazık ki sonu görünmeyen bir savaş bu." ifadelerini kullandı.

Varşova'da düzenlenen askeri geçit töreninde 2 binden fazla asker yürüdü, 200'den fazla askeri teçhizat ve 92 uçak yer aldı ve binlerce Polonyalı gösterileri izlemeye geldi.