Porsche, Formula 1'e girişi sekteye mi uğradı? Resmen açıklandı!

Porsche, RedBull Racing ile süren ortaklık görüşmelerinde 50/50 olarak kâr paylaşma konusunda anlaşamayınca pürüz yaşanmıştı. Lüks spor araba markası, bugün yaptığı açıklama ile 2026 yılında Red Bull ile ortaklık kurmayacağını doğruladı. Marka Formula 1'e katılmak için diğer seçeneklere odaklanacak.

Porsche, Formula 1'e girişi sekteye mi uğradı? Resmen açıklandı!

2026 yılı için hem Audi hem de Porsche'nin Formula 1'e girişine onay verilmişti ve bunun üzerine Porsche, partner tercihini Red Bull'dan yana kullanmıştı. Porsche, RedBull Racing ile süren ortaklık görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını açıklandı!

Porsche, Formula 1'e girişi sekteye mi uğradı? Resmen açıklandı! - Resim : 1

Taraflar son aylarda yoğun görüşmelerde bulundular ve hemen hemen her konuda anlaştılar. Hatta Porsche'nin RedBull Racing'in %50'lik kısmını satın alacağı ve böylelikle takım üzerinde de kontrol sahibi olacağı ortaya çıktı. Fakat bu teklif anlaşmanın olumsuz sonuçlanmasındaki tek neden oldu.

Porsche, Formula 1'e girişi sekteye mi uğradı? Resmen açıklandı! - Resim : 2

Marka açıklamsında, "Porsche AG ve Red Bull GmbH, son birkaç aylık süreçte Porsche'nin Formula 1'e katılma olasılığı üzerine görüşmelerde bulundu. İki şirket yapılan görüşmelerin ardından artık tartışmaların devam edemeyeceği sonucuna vardı. Önceliğimiz her zaman sadece motor motor partneri olmak değil, takımı da içeren eşit temelli bir ortaklığa sahip olmaktı. Bu da mümkün değildi. Yapılan kural değişiklikleri sayesinde Formula 1, Porsche için cazip bir yer olmaya devam ediyor ve durumu yakından takip etmeye devam edeceğiz." dedi.