Portekiz basını açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçında görev yapacak "yabancı" VAR hakemleri belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de 32.haftadan itibaren başlayarak yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını açıklamıştı. Portekiz basını, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarında görev yapacak VAR hakemlerini açıkladı.

Portekiz basını açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçında görev yapacak "yabancı" VAR hakemleri belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı açıklamayla sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) taleplerini ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Portekiz basını açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçında görev yapacak "yabancı" VAR hakemleri belli oldu - Resim : 1

3 MAÇTA YABANCI VAR HAKEMİ GÖREV ALACAK

TFF, ligin 32.haftasındaki MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş., Corendon Alanyaspor- Galatasaray A.Ş. maçlarında yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını duyurdu.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarında görev alacak VAR hakemleri, Portekiz’den olacak. Portekiz basınında yer alan habere göre Galatasaray’ın maçında Fabio Melo, Fenerbahçe’nin maçında ise Andre Narciso, VAR hakemi olarak görev yapacak.

Portekiz basını açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçında görev yapacak "yabancı" VAR hakemleri belli oldu - Resim : 2
Fabio Melo

 

Portekiz basını açıkladı! Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçında görev yapacak "yabancı" VAR hakemleri belli oldu - Resim : 3
Andre Narciso

 

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF'nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak."