Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda? Portekiz-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz mi?

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda A Milli Futbol Takımı'mız, Portekiz'e konuk olacak. Maç ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda? Portekiz-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz mi?

Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda? Portekiz-Türkiye  maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz mi?

Elemelerde G Grubu'nda ikinci olan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası bileti alabilmek için play-off'ta mücadele etme hakkı kazandı.

Play-off yarı finalinde Portekiz ile eşleşen milliler, tek maç üzerinden oynanacak yarı final karşılaşmasını kazanması durumunda İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle final maçına çıkacak.

Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda? Portekiz-Türkiye  maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz mi? - Resim : 12022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı final karşılaşmasını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek.

Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda, şifresiz mi?

Portekiz Türkiye maçı TRT 1 kanalında canlı olarak yayınlanlanacak.

Portekiz Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta?

Portekiz'in ev sahipliğini yaptığı Portekiz - Türkiye maçı 24 Mart Perşembe günü saat 22:45'te TRT 1'de canlı yayınlanacak. 

Portekiz- Türkiye maçı canlı

Portekiz- Türkiye maçını canlı izleyebileceğiniz link

 Portekiz-Türkiye maçı ilk 11'ler...

Portekiz Türkiye maçı için geri sayım başlamışken Portekiz Türkiye ilk 11’leri merak ediliyor. Portekiz Türkiye maçı ilk 11’leri henüz belli olmadı. 

Portekiz-Türkiye maçı muhtemel 11'ler...

Portekiz: Rui Patrício, Rúben Dias, Nuno Mendes, José Fonte, João Cancelo, João Moutinho, Danilo Pereira, Renato Sanches, Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Diogo Jota

Türkiye: Uğurcan Çakır, M. Zeki Çelik, M. Demiral, Ç. Söyüncü, Caner Erkin, Dorukhan, Orkun, Cengiz M. Kerem Aktürkoğlu, H. Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

Portekiz-Türkiye maçı hangi kanalda? Portekiz-Türkiye  maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz mi? - Resim : 3

DİĞER BİLGİLER

-Türkiye'yi konuk ettiği üç maçın ikisini kazanan Portekiz (1M), tek mağlubiyetini son karşılaşmada aldı. Portekiz, daha önce rakibinden üst üste iki yenilgi almadı.

-Portekiz ile oynadığı sekiz maçın ikisini kazanabilen Türkiye (6M), iki galibiyetini ilk ve son karşılaşmalarda 3-1'lik skorlarla aldı (Aralık 1955 & Haziran 2012).

-Oynadığı son maçta Sırbistan'a 2-1 mağlup olan Portekiz, 2014'ten bu yana üst üste iki yenilgi almıyor.

-Dünya Kupası elemelerinde oynadığı son üç maçı kazanan Türkiye, daha önce bu aşamalarda üst üste dört galibiyet aldığı bir süreç yaşamadı.

-Deplasmanda oynadığı son altı maçın dördünü kazanan Türkiye (2M), daha önceki 20 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını yakalamak istiyor (5G 9B 6M).

-2022 Dünya Kupası elemelerinde yakaladığı 18.55 gol beklentisi değerinden (xG) 27 gol çıkaran Türkiye (+8.45), tarihinin en yüksek sayısına ulaştı. Bu süreçte rakiplerine Portekiz'den (5) daha az net gol pozisyonu fırsatı tanıyan tek ekip ise Hırvatistan (4).

-Portekiz formasıyla çıktığı son 10 maçta 12 gol atan Cristiano Ronaldo, bugüne kadar Türkiye'ye rakip olduğu iki karşılaşmada da fileleri havalandıramadı.

-2022 Dünya Kupası elemelerinde en fazla maçta hem gol atan hem de asist yapan iki oyuncudan biri Hakan Çalhanoğlu (3 maç, Robert Lewandowski ile eşit).

-Burak Yılmaz, 2022 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye formasıyla en fazla gol atan oyuncu konumunda (5). Bu aşamalarda Burak'tan daha yüksek bir sayıya ulaşan son oyuncular, 2006 elemelerinde yedi gol sevinci yaşayan Fatih Tekke ve aynı süreçte altı gol kaydeden Tuncay Şanlı.

-Stefan Kuntz, A Milli Takım tarihinde üst üste dört galibiyet alan ilk yabancı teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor.