Prof. Dr. Ahmet Ercan 7 ilin deprem riskini açıkladı! 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem uyarılarına alfabetik olarak sıralamaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya ve Kütahya'nın deprem riskini paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan 7 ilin deprem riskini açıkladı! 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Twitter hesabı üzerinden Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde meydana gelmesi beklenen deprem büyüklüklerini alfabetik sırayla paylaşarak uyarılarına devam ediyor.

Daha önce 40 ili değerlendiren Ercan, bu kez de Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya ve Kütahya'nın deprem olasılıklarını paylaştı. Ercan, "Konya içinde yıkıcı deprem yok. Kilis Ölüdeniz kırığı etkisinde" dedi.

Prof. Dr. Ercan, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya ve Kütahya'nın deprem riskini paylaştı.

Ercan, Kütahya’nın görebileceği en büyük depremin 7,3 deprem olabileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Kütahya ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; M7,3. Kütahya içi güvenli, ancak Simav, Gediz bölgesi çekinceli.

Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Kırıkkale, <M5,0, Kırklareli; <M5,0, Kırşehir;<M5,9, Kilis; M7,0, Kocaeli; M7,5, Konya; M6,3. Kocaeli’nin depremi 1999’da oldu. Uzun süre bir daha olmayacak. Konya içinde yıkıcı deprem yok. Kilis Ölüdeniz kırığı etkisinde.

İl başkenti ne demek? İl merkezi demek. İçel ilin adı, Mersin başkenti. Kocaeli il adı, başkenti İzmit. Çoğunda il adı ile başkenti aynı ad. Bilgiler, yalnızca il başkenti için değil, tüm il ile ilçelerini kapsıyor”