Ersan Şen: İktidarı hadi koydum kenara, muhalefet nerede kardeşim ya?

tv100'de yayınlanan Ahu Özyurt ile Sağlı Sollu programında Afgan göçü hakkında konuşan Prof. Dr. Ersan Şen, Afganların Türkiye'ye gelmesiyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu. Şen, Afganların mülteci olmadığını, bunun neden kitlesel akım, düzensiz göç olduğunu açıkladı

 Siyaset Bilimci Dr. Taceddin Kutay’ın mülteci akımıyla karşı karşıyayız sözü üzerine Prof. Dr. Ersan Şen, “Afganistan’dan gelenler bağlı olduğumuz sözleşme gereği mülteci olamıyorlar, coğrafi sınırlar nedeniyle. Buna kitlesel akım, düzensiz göç, sıfatlandırmada geçici koruma Suriyeliler, bunlar ikincil koruma olacak ya geçici koruma ya da bunlara yeni fantastik bir kavram bulacağız.

İktidarı hadi koydum kenara, muhalefet nerede kardeşim ya? Muhalefetten bir Allah’ın lideri çıkıp doğru dürüst, ‘Kardeşim ne yapıyorsunuz siz ya, hangi kanuna, hangi kitaba göre bir hukuk devletinde bu tür insanların geçişini kabulünü sağlıyorsunuz’ demiyor.” açıklamasında bulundu.

 Ahu Özyurt’un, “Sorduğumuzda da ırkçılık ve yabancı düşmanlığı arasında gidiyor diyorlar demesi üzerine Prof. Şen,

 “Sakın ırkçılık, insanilik şudur budur filan demeyin, yav Afganistan’dan çıkıp İran’a geliyor ve 3.000 km geçiyor. Yok kardeşim, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağlı olduğu anayasasında kanunlarında bunun hiçbir izati yok.” şeklinde cevap verdi.