Kan donduran haber! Doktorun odasına dana dili bırakıp tehdit etti

Sağlıkta şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un aldığı tehdit tüyler ürpertti. Doktorun kapısına bırakılan dana dili görenlerin kanını dondurdu.

Kan donduran haber! Doktorun odasına dana dili bırakıp tehdit etti

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, aldığı tehditi anlatınca sosyal medya ayağa kalktı. Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı  Doktor Şenol'un ofisinin önüne iki adet dana dili bırakılırken sosyal medyadan kendini sahte bir kimlikle tanıtan kişinin sosyal medya paylaşımları da kan dondurdu. Şenol'un anlattıklarında limonata detayı herkesi daha da şaşkına çevirdi.

Sahte kimlik kullanmış

Şenol'un ofisinin önüne dana dili bırakan şahsın kendini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıttığı ve doktor Şenol'u hedef alan korkunç paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. Yücel, Şenol'un ofisinin önünden çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşırken "Av başladı" ifadesiyle yaptığı paylaşım ve Şenol'a göndermelerle ölüm tehditleri kan dondurdu.

"2 adet dana dili buldular"

Koruma talebinde bulunduğunu açıklayan Prof. Dr. Şenol,  "29 Temmuz 2022 tarihinde akşam üzeri ofisimin bulunduğu binaya girdiğimde, yanda bulunan otopark görevlisi tarafından, “Hocam Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi, beyaz bir araba“ notunu iletti. Ardından ofisimdeki sekreterim ve bina görevlisi, benim bulunduğum katın merdivenlerine bırakılmış 2 adet dana dili bulduklarını, fotoğraflayıp sonra attıklarını bildirdi. Binanın altında bulunan kafe görevlileri de bir hastamın bana 2 adet limonata yollattığını, kendi bırakmak istememe nedeni olarak “Esin hoca böyle şeyleri sevmez” dediğini iletti."

"Planlı cinayet" 

"İlgili şahsın sosyal medya aracılığıyla da paylaştığı cinayete hazırlık vurguları ve çeşitli tetikçiler eliyle planlandığı izlenimini güçlendiren girişimin, o gün oraya geç bir saatte uğramam nedeniyle bertaraf edilmiş olduğumu anlıyorum. Bu kan dondurucu planlı cinayet girişimi, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi konuyla ilişkili takipleri olması gereken bakanlık ve mercilerin ben ve birkaç bilim insanına yapılan tüm şiddet dolu tacizlere seyirci kalırken ve yargı suç kabul edip izlemezken olmaktadır.