Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, tv100 Ana Haber'de Maraş depreminin kaç nükleer başlığa denk geldiğini açıkladı

tv100 Deprem Özel Ana Haber Bülteni'nde Ece Üner’in konuğu olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Ilıcalı, depremin şiddeti hakkında önemli bir bilgi verdi. Ilıcalı, “En güçlü nükleer savaş başlığı 2 megaton. Bu deprem iki kere olmuş, bunun 60 megatondan 120 megatona karşılık geldiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, tv100 Ana Haber'de Maraş depreminin kaç nükleer başlığa denk geldiğini açıkladı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar deprem bölgesinden iyi haberler beklerken, inşaat alanındaki çalışmalarıyla bilinen akademisyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, tv100 Deprem Özel Ana Haber Bülteni'nde Ece Üner’in konuğu oldu.

“BU DEPREMİN GÜCÜ 120 MEGATON”

Depremin gücü hakkında konuşan Ilıcalı, “En güçlü nükleer savaş başlığı 2 megaton. Bu deprem iki kere olmuş, bunun 60 megatondan 120 megatona karşılık geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

“JAPONYA’DAKİ ATOM BOMBASI 1.2 MEGATONDU”

Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Japonya’da atılan atom bombasının 1.2 megaton olduğunu düşünürsek çok büyük bir deprem bu. Tabii ki bu büyüklükte esas alınacak. Ama yıkılan binalarda mühendislik hatalarının olduğu da bir gerçek yani.”